Opiekunowie dorosłych w większości to FIKCJA - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 7    [ Posty: 68 ]

Napisano: 28 mar 2014, 10:53

\"Liczę że polski Sejm nie jest aż tak gł..i\" - oj... po tym co widzę co się dzieję, widać że jest strasznie Gł..pi...

Polska PORAŻKA a nie Sejm!

na odczep się dają kasę, wystarczy iść pod sejm i okupować go trochę... i tu kasy ni ma a tu się znajduje... niby kosztem lasów... a za chwile okaże się że jednak kosztem nas, uczciwie pracujących... i zamiast nam podwyższyć to będą więcej odciągać, bo będą musieli mieć dla tych którym obiecali.

usiedli by ekipą mądrych - ale tu byłby problem, bo takich chyba nie ma w rządzie - i stworzyli by od podstaw ustawę/y.

a tak to to co się dzieje to jest irytujące i komiczne.

albo swoje pensyje tak nie dużo tylko o 2 tysiaki zmiejszyli i było by.

jak w kraju ma być dobrze i jak ma nie być dziury budżetowej skoro takie cyrki dzieją się...

masakra
~purpura

Napisano: 28 mar 2014, 11:11

Powiem tak też uważam że to fikcja ale nie na 100% u mnie na 10 osób którym wygasło świadczenie 2 naprawdę opiekują się rodzicami tak więc nie zawsze są to naciągacze. Mam też synka który bierze na mamusie a 2 razy był już na odwyku w harcicach mama bardziej się nim opiekuje niż on nią
To są bardzo delikatne sprawy bo nie można tych sytuacji generalizować.
Powinno w tych sytuacjach wiele zależeć od wywiadu. Ale nie tak że my wyślemy pracownika jest wywiad na niekorzyść opiekuna damy odmowe on się odwoła a SKO dobroduszne przyzna
~Żabka

Napisano: 28 mar 2014, 11:19

wywiad też nic nie da bo mamuska i tak potwierdzi że synek się nią opiekuje dba o nią bardzo robi zakupy gotuje pierze i co ma zrobic pracownik socjalny jak mamusia potwierdzi opiekę. Ja uważam ze dobry był ten projekt stopniowanie niepełnosprawnosci i niech wojewódzka komisja to oceni i myśle że wtedy by były zaoszczędzone pieniądze dla tych co ich faktycznie potrzebują a nie dla dziecka bo ma alergię
~carina

Napisano: 28 mar 2014, 11:23

carina masz rację ale i tak niewiadomo jak tu wyjść z tego impasu. napewno nie powinno to być bezterminowo bo to to już jakaś paranoja żeby synkowi 30 letniemu zdrowemu jak tur wypłacać taki zasiłek to jest bezrobocie bezterminowe w wielu przypadkach.
~Żabka

Napisano: 28 mar 2014, 11:27

zgadzam się z ~carina i ~Żabka.

a może byśmy im wysłali te nasze rozważania.... może by się dokształcili... Mieli by już podwaliny pod dobrą ustawę ;D

~purpura

Napisano: 28 mar 2014, 11:27

Zgadzam się, u nas w 90 % to też niestety fikcja. Aż strach pomyśleć, ile zarobią teraz sklepy monopolowe jak niektórzy ,,opiekunowie\" zgarną taką kasę.
~Zoja

Napisano: 28 mar 2014, 11:29

też ostatnio miałam taki przypadek matka pobiera na córkę świadczenie pielegnacyjne niepełnosprawnośc od urodzenia znaczny stopień, a córka ma własne dziecko i nie bierze ślubu no bo by mamuska starciła swiadczenie i jak to dobrze mieć znajomego lekarza orzecznika
~carina

Napisano: 28 mar 2014, 11:30

połowa z nich to sie wykończy
~carina

Napisano: 28 mar 2014, 11:33

płaciłam wyrównanie bo dałam odmowe SZO brak rezygancji z zatrudnienia facet sie odwołał SKO utrzymało naszą decyzję ale WSA niestety uchylił decyzje no wypłacaliśmy wyrównanie i terz widzę tego goscia to niepodobny do człowieka tak pije ale mamusia i tak potwierdza opiekę
~carina

Napisano: 28 mar 2014, 11:35

to będziecie miec spokój NIE.........................by.
~xx

Strona 2 z 7    [ Posty: 68 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x