opinia biegłego

Wybrane tematy:
świetlice środowiskowe w 2015 r.? Zachowaj trzeźwy Umysł Szkolenie- kontrola przedsiębiorców sprzedających alkohol przez GKRPA organizacja koloni programem terapeutycznym leczenie z.stały-alkohol
ODPOWIEDZ
~Ala

opinia biegłego

Post autor: ~Ala »

Witacie,
Jak długo ważna jest opinie biegłego w przedmiocie uzależnienia od alkoholu? 2 lata?
~jolka

Re: opinia biegłego

Post autor: ~jolka »

tak, dwa lata
~Ala

Post autor: ~Ala »

A czy jak wysyłacie wniosek da sądu to załączacie opienie biegłego? Sami o nią występujecie?
~z

Post autor: ~z »

tak sami
~jolka

a do kogo występujemy?
~socjal

Post autor: ~socjal »

Mnie bardzo dziwi, że opinia ważna jest 2 lata. Alkoholikzm jest nieuleczalną chorobą, ktoś nim zostaje i tego nic nie zmieni. Dlaczego więc trzeba występować po kolejne opinie? Czy tylko po to aby ktos na tym zarabiał?
~xyz

Post autor: ~xyz »

ja mam taką sytuację,że jedna osoba dostała opinię biegłych,że nie jest uzależniona
właśnie mijają dwa lata i przymierzam się znowu skierować tę osobę na badania,bo żadnej poprawy nie ma

u nas wygląda to tak,że sami wysyłamy zlecenie przeprowadzenia badań,to ośrodka terapii uzależnień
jeśli dana osoba nie stawi się na wyznaczone badanie,to zlecenie wraca do gkrpa i wtedy kieruję wniosek do sądu o nałożenie obowiązku poddania się leczeniu odwykowemu i sąd dalej zleca badanie przez bieglych
~jolka

u nas też tak jest jak u xyz
ODPOWIEDZ