Pani złożyła wniosek o KDR W 2014 roku, teraz domówiła drugi rodzaj karty- elektroniczną. O kartę zawnioskowała przez EMP@TIE. Proszę o pomoc czy dobrze myślę: pobieram opłatę za kartę elektroniczną, czy składam o nią od razu, czy czekam na potwierdzenie wpłaty?
Najprościej spróbuj. Zadzwoń, poinformuj że musi Pani wpłacić 9,21 za każdą dodatkową formę. Czyli jak zamówiła 5 dodatkowych form to 5*9,21zł. Poproś, żeby przyszła Pani do Ciebie to podasz numer konta i kwotę jaką musi wpłacić, aby otrzymać dodatkową formę karty. Ja daje cały druczek do wpłaty, aby ludzie się nie mylili. Powiedz, że może wpłacić przez Internet, ale niech wtedy ci wydrukuje dowód wpłaty i przyniesie.
Zazwyczaj jest bezproblemowo.
a ja przy złożonym wniosku droga elektroniczną o II formę KDR wysyłam maila, z informacją o konieczności opłaty i podaję kwotę i dane do przelewu. proszę, by dostarczyli mi też potwierdzenie przelewu. sprawdza się. nigdy nie miałam problemów
oczywiście nie akceptuję wniosku w systemie dopóki nie mam potwierdzenia dokonania wpłaty w ręce