Brawo odrobiłeś lekcje. Do Witka przeczytałam polecona strone ale tam nie ma odniesienia do art.35 ust 3. a tylko do częśći art 35. DPS nie jest w opozycji do Mieszkańca, jak dps ma dobry budżet to lepiej dla Mieszkańców.
A ja mam dalej problem czy max odpłatności to 954zł czy 70% dochodu bez maxa? Wątpliwości mam dlatego gdyż przejęłam sprawy po koledze on ustalając odpłatność kierował się max. 200% kryterium, jak ja teraz i tak było 2 lata jak ja teraz zacznę zmieniać tym mieszkańcom decyzję to przecież mnie rozniosą. Proszę o jakąś konkretniejszą interpretację albo poradźcie co robić?
Niedowiary ! Chyba pierwszy raz użyje tutaj mocnych słów, ale poprostu nie wytrzymuje.
MartaW - po pierwsze:
Dlaczego nie zwrócisz się o interpretacje na piśmie prawnika, co ? nie macie prawnika ? Niech on tez zarobi na swoją pensje !!!!
Po drugie: Co Ty się martwisz mieszkańcami ??? Martw się o siebie jak Ci przyjdzie kontrola to powiesz im to samo co napisałaś na forum, że sie boisz mieszkańców, żeby Cie nie roznieśli ?????
Czy Ty jesteś sama w pracy? kierownik lub dyrektor ma to serdecznie gdzieś ?
A co do uwag Witka to.... bez komentarza. Pozdrawiam
Nie należy mylić zasad z przepisami. art. 35 ust. 3 starej ustawy o pomocy społecznej podaje zasadę. taka jest opinia prawnika. Z polecenia szefowej wystąpiłam do Ministerstwa o zajęcie stanowiska dot. odpłatności mieszkańców na starych zasadach. Powinno to niedługo nadejść więc się podzielę
Jeśli dom osiągnął standaryzację zmienia się decyzję i pisze się w uzasadnieniu że zgodnie z art 35ust3 ustawy z 1990r opomocy społecznej, jeśli DPS osiągnął standaryzacje wtedy przestaje być limitowana odpłatność tzn te 951 zł i zamiast 200% będzie ponosić odpłatność 70% dołączyć do tego art 155 ustawy. i LUZIK