Opłata za pobyt mieszkańca przyjętego przed 01.01.2004 r. - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 2 z 4    [ Posty: 32 ]

Napisano: 11 kwie 2011, 21:52

osoby na starych zasadach w Dps ze standardem= opłata mieszkańca 70% dochodu!!!!
~~lol~

Napisano: 11 kwie 2011, 22:31

Brawo odrobiłeś lekcje. Do Witka przeczytałam polecona strone ale tam nie ma odniesienia do art.35 ust 3. a tylko do częśći art 35. DPS nie jest w opozycji do Mieszkańca, jak dps ma dobry budżet to lepiej dla Mieszkańców.
~mikka

Napisano: 15 kwie 2011, 12:17

A ja mam dalej problem czy max odpłatności to 954zł czy 70% dochodu bez maxa? Wątpliwości mam dlatego gdyż przejęłam sprawy po koledze on ustalając odpłatność kierował się max. 200% kryterium, jak ja teraz i tak było 2 lata jak ja teraz zacznę zmieniać tym mieszkańcom decyzję to przecież mnie rozniosą. Proszę o jakąś konkretniejszą interpretację albo poradźcie co robić?
~MartaW

Napisano: 15 kwie 2011, 23:23

Nie rozniosą Cię ale pewnie bez SKO się nie obędzie i wtedy będziesz czarno na białym.
~mikka

Napisano: 28 kwie 2011, 1:37

Niedowiary ! Chyba pierwszy raz użyje tutaj mocnych słów, ale poprostu nie wytrzymuje.

MartaW - po pierwsze:
Dlaczego nie zwrócisz się o interpretacje na piśmie prawnika, co ? nie macie prawnika ? Niech on tez zarobi na swoją pensje !!!!

Po drugie: Co Ty się martwisz mieszkańcami ??? Martw się o siebie jak Ci przyjdzie kontrola to powiesz im to samo co napisałaś na forum, że sie boisz mieszkańców, żeby Cie nie roznieśli ?????

Czy Ty jesteś sama w pracy? kierownik lub dyrektor ma to serdecznie gdzieś ?

A co do uwag Witka to.... bez komentarza. Pozdrawiam
~Maciek

Napisano: 07 maja 2011, 0:47

po standaryzacji dla starych mieszkańców zmieniano decyzje na do 200 %.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Napisano: 09 maja 2011, 14:52

Nie należy mylić zasad z przepisami. art. 35 ust. 3 starej ustawy o pomocy społecznej podaje zasadę. taka jest opinia prawnika. Z polecenia szefowej wystąpiłam do Ministerstwa o zajęcie stanowiska dot. odpłatności mieszkańców na starych zasadach. Powinno to niedługo nadejść więc się podzielę :)
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 09 maja 2011, 16:42

zmieniliśmy odpłatność do wysokości 70%, mieszkaniec się odwołał, decyzja utrzymana w mocy
~xyz

Napisano: 14 maja 2011, 22:55

Jeśli dom osiągnął standaryzację zmienia się decyzję i pisze się w uzasadnieniu że zgodnie z art 35ust3 ustawy z 1990r opomocy społecznej, jeśli DPS osiągnął standaryzacje wtedy przestaje być limitowana odpłatność tzn te 951 zł i zamiast 200% będzie ponosić odpłatność 70% dołączyć do tego art 155 ustawy. :) i LUZIK
~dk

Napisano: 17 maja 2011, 11:38

do Ani , pamietaj jeśli dostaniesz odpowiedź z Ministrestwa do podziel się z nią, bo ten temat jest bardzo problemowy.
~dominika

Strona 2 z 4    [ Posty: 32 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x