opłata za pobyt w DPS, a sprzedaż mieszkania - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 14 lip 2009, 15:43

proszę mi podać przepis normujący opłatę za pobyt w DPS w sytuacji , gdy klient sprzedaje swoje mieszkanie własnościowe i staje się mieszkańcem właśnir DPS-u. Konkretnie chodzi mi o odpłatność 100 % za pobyt, dziękuję.
~marta ~~*~~

Napisano: 17 lip 2009, 12:58

zależy za ile sprzedał to mieszkanie, ja ostatnio na podstawie spieniężonego przez opiekuna prawnego majatku wydałam decyzje na czas nieokreślony w wyts.100% odpłatnosci
~miska

Napisano: 23 lip 2009, 13:13

zgadzam się z miską
~arletonv

Napisano: 28 lip 2009, 11:00

A ja na szkoleniu ostatnio dowiedziałam się że jezeli wydamy już skierowanie do DPS to jeżeli osoba uzyska dochód np ze sprzedaży mieszkania to jeżeli przekracza kwotę określoną przez art.8 ust.11 powinien być rozliczony w równych częściachna 12 kolejnych miesięcy, poczynając od miesiąca, w którym dochód został wypłacony
~Maja

Napisano: 28 lip 2009, 16:09

Ten szmaciany kraj waszymi rękoma zabrał by potrzebującym ostatnie majtki, a z człowieka zrobiłby goło_du_pc_a! Otwórzcie jeszcze przy DPS-ach spopielarnie i palcie zimą umrzykami - zaoszczędzicie, sami się przekonacie!
~IVO

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x