Ja też już wysłałem, ale bez odpowiedzi. Ktoś jeszcze wysyłał?:Dmkaz pisze:Wysłałam e-mail do Ministerstwa z prośba o przywrócenie bramki sms i szybsze wprowadzenie Helpdescu, proszę również innych o to, by zrobili to samo, może otworzy im to oczy
Szablonowo to trochę słaby pomysł, uznają to faktycznie za spam.ubu pisze:Jak wkleisz jeszcze treść, to będziemy spamować
Dziękujemy za uznanie!michu95 pisze:Fajnie jakbyś ktoś napisał, że poprzedni helpdesk SoftiQ był moim zdaniem jak najlepszą pomocą techniczną KDR do tej pory.
Herka pisze:Dziękujemy za uznanie!michu95 pisze:Fajnie jakbyś ktoś napisał, że poprzedni helpdesk SoftiQ był moim zdaniem jak najlepszą pomocą techniczną KDR do tej pory.
A dostał już ktoś jakąkolwiek odpowiedź? Bo pewnie usuwają te maile i tyle...ubu pisze:Herka pisze:Dziękujemy za uznanie!michu95 pisze:Fajnie jakbyś ktoś napisał, że poprzedni helpdesk SoftiQ był moim zdaniem jak najlepszą pomocą techniczną KDR do tej pory.
To prawda wszyscy korzystamy z oświecania w tematyce KDR na tym forummichu95 oczywiście, że będziemy modyfikować te treść, dzięki za wzór