Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR - Karta Dużej Rodziny

Strona 27 z 31    [ Posty: 307 ]

Napisano: 02 kwie 2019, 10:35

A ja chciałam podpytać o sprawozdania, S01, jeśli można :lol:
Ponieważ SI sam generuje zestawienie, my mamy możliwość wprowadzić korektę wierszy 1-10.
Jestem na sztywnym łączu z Krakowem odnośnie tegoż sprawozdania, które wraca do mnie piąty raz, gdyż system automatycznie generuje (nie mam możliwości ręcznej korekty) pola :przysługujące koszty i środki przekazane na dochody budżetu państwa - chodzi o kolumnę 8. Różnica 24gr.
Ktoś był/ jest w podobnej sytuacji, bądź wie, co zawrzeć w komentarzu żeby to sprawozdanie wysłane już do mnie nie wróciło? Pomocy.
user06
Praktykant
Od: 11 gru 2018, 13:56
Zajmuję się: PS

Napisano: 02 kwie 2019, 13:04

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Chcesz zmodyfikować wiersz 8, z tego co pamiętam (teraz tego nie sprawdze) to modyfikuje się wiersze 1-7 a 8 automatycznie wylicza na podstawie wierszy 1-7. Zmodyfikuj różnice 24 gr w jednym z wierszy 1-7 którego ta różnica dotyczy, bo ta różnica musiała jakoś powstać. Najlepiej zapisać, potem ponownie wyszukać sprawozdanie i sprawdzić jeszcze w podglądzie jak wychodzi przed zatwierdzeniem.

Jeśli źle zrozumiałem, to możesz napisać jaśniej?:D
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 02 kwie 2019, 13:43

Nie wiem jak jaśniej :lol: :lol: :lol:
W 1-7 wszystko mi się zgadza - w systemie jak i ręcznym rejestrze. W wierszu ósmym kwota którą podałam jako środki przekazane jest większa, bo dotację za czerwiec otrzymano w lipcu - zapisałam w uwagach. Sprawozdanie zostało przyjęte i zatwierdzone, po czym odrzucone z uwagi na te 24 gr. Niestety kwota dotacji celowej na realizację zadań ogólna roczna, jest inna. Czy jest możliwe, aby pojawił się błąd systemowy stąd taka różnica?
user06
Praktykant
Od: 11 gru 2018, 13:56
Zajmuję się: PS

Napisano: 04 kwie 2019, 11:49

#Czy też macie znowu problemy z komunikacją ze stroną KDR?

Bym to zgłosił, ale dali komunikat do kogo z MRPIPS pisać w razie awarii, ale nikt nie pomyślał, że w razie awarii systemu nie będzie możliwości odczytania tego komunikatu :lol:
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2019, 11:52 przez michu95, łącznie zmieniany 1 raz.
michu95
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 04 kwie 2019, 11:52

Nie chcę się żalić, ale jak widzę jak te wszystkie e-systemy działają, to krew mnie zalewa, ile się kasy nachapano gdy je wprowadzano, sukces przed porażką jak zawsze ogłaszano A teraz nawał pracy, za grosz złamany, żadnego wsparcia i jeszcze kłody pod nogi. Nie podołasz, bo system się zawiesza, niektórym przy tym czasem nieźle namiesza, produkcja kart plastikowych się zapycha, ludzie nawet na elektroniczne KDR ostatnio musieli czekać :o , a teraz jeszcze ministerstwo przejmuje stery nad tą dziurawą łajbą niczym majtek w czasie największego sztormu, bo kapitana gdzieś za burtę wciągnęło, a wiec w związku z tym ponoć system już nie będzie powiadamiał ludzi z automatu o odbiorze KDRów :twisted: Brawo my, brawo wy, brawo oni :mrgreen:
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 04 kwie 2019, 11:57

Ubu... uwielbiam te Twoje "życiowe porównania" :lol: A co do systemu to faktycznie lepiej nie mówić. U mnie też nie działa :roll:
kdr.04
Stażysta
Od: 27 lip 2018, 7:31
Zajmuję się: kdr

Napisano: 04 kwie 2019, 13:03

Witam, system faktycznie znów nie działa. Natomiast co do kontaktu udało mi się wcześniej skopiować komunikat (treść poniżej), ale wynika z niego, że raczej nic nie pomogą w tej kwestii :lol: Masakra:

"Informacja dot. utrzymania dla SI KDR
Szanowni Państwo,

Uprzejmie informuję, że w dniu 31 marca 2019 r. wygaśnie umowa z obecnym wykonawcą systemu teleinformatycznego SI KDR, służącego do realizacji zadań gmin wynikających z ustawy z dnia 5 grudnia 2014 r. o Karcie Dużej Rodziny.

Powyższe wiąże się z okresowym brakiem możliwości skontaktowania z Helpdeskiem SI KDR. Błędy mniejszej wagi (nieuniemożliwiające pracę w systemie), czy zmiany serwisowe nie będą obsługiwane do czasu wyłonienia nowego wykonawcy SI KDR. :lol: Błędy krytyczne będzie można zgłaszać do Pana Tadeusza Paprzyckiego (email: [email protected]). Jednocześnie uprzejmie informuję, że kontakt ten nie służy do konsultacji kwestii merytorycznych, czy obsługi systemu.

Ponadto informuję, że do czasu wyłonienia nowego wykonawcy SI KDR, z systemu nie będą wysyłane informacje sms o możliwości zgłoszenia się po odbiór Karty tradycyjnej, w związku z czym konieczne będzie wybranie przez gminy w tym okresie innego sposobu informowania wnioskodawców.

Przewiduje się, że nowy wykonawca SI KDR zostanie wyłoniony w III kwartale bieżącego roku."
lukas19861
Referent
Od: 04 kwie 2019, 12:43
Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)

Napisano: 05 kwie 2019, 12:23

lukas19861 pisze:Witam, system faktycznie znów nie działa. Natomiast co do kontaktu udało mi się wcześniej skopiować komunikat (treść poniżej), ale wynika z niego, że raczej nic nie pomogą w tej kwestii :lol: Masakra:

"Informacja dot. utrzymania dla SI KDR
Szanowni Państwo,

Uprzejmie informuję, że w dniu 31 marca 2019 r. wygaśnie umowa z obecnym wykonawcą systemu teleinformatycznego SI KDR, służącego do realizacji zadań gmin wynikających z ustawy z dnia 5 grudnia 2014 r. o Karcie Dużej Rodziny.

Powyższe wiąże się z okresowym brakiem możliwości skontaktowania z Helpdeskiem SI KDR. Błędy mniejszej wagi (nieuniemożliwiające pracę w systemie), czy zmiany serwisowe nie będą obsługiwane do czasu wyłonienia nowego wykonawcy SI KDR. :lol: Błędy krytyczne będzie można zgłaszać do Pana Tadeusza Paprzyckiego (email: [email protected]). Jednocześnie uprzejmie informuję, że kontakt ten nie służy do konsultacji kwestii merytorycznych, czy obsługi systemu.

Ponadto informuję, że do czasu wyłonienia nowego wykonawcy SI KDR, z systemu nie będą wysyłane informacje sms o możliwości zgłoszenia się po odbiór Karty tradycyjnej, w związku z czym konieczne będzie wybranie przez gminy w tym okresie innego sposobu informowania wnioskodawców.

Przewiduje się, że nowy wykonawca SI KDR zostanie wyłoniony w III kwartale bieżącego roku."
Błędy mniejszej wagi (nieuniemożliwiające pracę w systemie) -- hahahaha, spadłem z krzesła ze śmiechu... To jest "mniejszej" wagi? :lol:
michu95
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 10 kwie 2019, 13:45

Wysłałam e-mail do Ministerstwa z prośba o przywrócenie bramki sms i szybsze wprowadzenie Helpdescu, proszę również innych o to, by zrobili to samo, może otworzy im to oczy
mkaz
Starszy referent
Od: 12 cze 2014, 9:41
Zajmuję się:

Napisano: 11 kwie 2019, 7:03

Ja też wyśle dzis tylko napisz na jaki adres wyslałeś? Na ten podany do kontaktu przy komunikacie po zalogowaniu do SI KDR "Informacja dot. utrzymania dla SI KDR" ?
michu95
Starszy referent
Zajmuję się:

Strona 27 z 31    [ Posty: 307 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x