ops ursynów - HYdE PaRK

Strona 11 z 14    [ Posty: 139 ]

Napisano: 29 wrz 2010, 22:09

kto tam nie był niech uważnie posłucha do końca
https://www.youtube.com/watch?v=kSK5sY13 ... re=related
~epilog

Napisano: 29 wrz 2010, 22:41

dobre:
\"...Każdy prowokator czy szaleniec, który odważy się podnieść rękę przeciw władzy (...) niech będzie pewien, że mu tę rękę władza (...) odrąbie\"
smutne:
tak jest w rzeczywistości + wtyczki pracujące na stanowisku pracownik socjalny

~kiki

Napisano: 29 wrz 2010, 22:59

i co dalej w ops ursynów???????????????????????????
~ ?

Napisano: 30 wrz 2010, 11:12

to co wyżej opisała Ula to szykany ze strony pracodawcy. Nie jest chyba przypadkiem, ze stało się to po szkoleniu \"Praca z trudnym klientem\" Kreatywne myślenie i dzialanie, których wymaga się od pracowników socjalnych nie ma przełożenia w praktykach pracodawców, którzy na wszelkie sposoby ulatwiają sobie życie. Znam to z autopsji i dlatego nie pozostaje bierna jeżeli słyszę o takich praktykach gdziekolwiek.
Gdyby być konsekwentną to Ulka powinna udać sie z tym do Sądu Pracy. Problem polega na tym, ze nie ma wśrod pracowników socjalnych żadnej organizacji ani stowarzyszenia, które wsparło by prawnie, finansowo, psychicznie itd. pracownika, który ma odwagę i wiedzę na temat nieprawidłowości dziejących się w pomocy społecznej i chciałby sie czynnie przeciwstawić. Sam jest skazany na długotrwałą walkę, ktora przewraca jego życie do góry nogami. Dlatego uważam, że powinno sie zacząć pracować nad pozwem zbiorowym.
~dzibar

Napisano: 30 wrz 2010, 11:15

wpis powyżej mój - żeby nie było wątpliwości, za długo pisałam i wylogowalo mnie
Dzidka
dzibar
Specjalista
Od: 06 sie 2006, 18:41
Zajmuję się:
Strona WWW: http://vp.pl

Napisano: 30 wrz 2010, 20:39

...nie pierwszy raz
~bzdura....

Napisano: 30 wrz 2010, 21:06

wydaje mi że, ten wątek jest po to, żeby pracownicy tego ops mogli poinformować co dzieje się w ich miejscu pracy, początkowy wątek historii Uli jest tylko zobrazowaniem na faktach w jakiej atmosferze zmuszeni są pracować ludzie i jak ona na nich oddziałuje, przekłada się na stosunki koleżeńskie, aż wreszcie stworzenie elity i tych pozostałych (którymi się gardzi, wyciera ręce, itp...)
informacje prasowe uzyskane od pracowników ops Ursynów świadczą, że tak na prawdę nikt nie jest w stanie otwarcie np: na zebraniu z dyrektorem powiedzieć, że niektóre zakazy i praktyki przez niego wprowadzone nie są zgodne z Konstytucją RP (np: zeszyt dla palaczy)- lepiej jest po kontach w pracy, podczas szkoleń albo bezimiennie na forum dzielić się swoimi uwagami- z ostatnich wpisów zamieszczonych na forum nie zauważyłam, żeby to coś zmieniło w panującej atmosferze :)

uważam, że Ula bardzo dobrze postąpiła :)

~kiki

Napisano: 30 wrz 2010, 22:51

No to nieżle jest w tym OPS Ursynów. A związki zawodowe Państwo macie?
~fakt socjalny

Napisano: 02 paź 2010, 14:27

Czy to prawda, że dyrekcja OPS Ursynów wszelkimi możliwymi sposobami stara się namierzyć numer IP autora tematu "ops ursynów"?
~pracownik socjalny Wa-wa

Napisano: 02 paź 2010, 17:37

ważne by być wystarczająco lojalnym, dostać pensje na czas, czasami coś szepnąć na górze i mniej lub bardziej szczerze potakiwać gdy się słyszy przemówienie, najłatwiej jest tym co przychodzą z innej dzielnicy na północy, bo po tamtych doświadczeniach - na południu można się niemal poczuć jak w edenie. może dlatego coraz więcej tych osób tak dobrze przechodzi przez sito wyboru
~(po)godna

Strona 11 z 14    [ Posty: 139 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x