ops ursynów - HYdE PaRK

Strona 1 z 14    [ Posty: 139 ]

Napisano: 27 cze 2010, 13:36

mam nadzieje, że Ula znalazła szybko prace :)

atmosfera panująca w ops ursynów jest straszna
dwie kierowniczki z działu środowiska i specjalistycznego przeciwko dyrektorowi
trzecia z dzialu uslug - tylko się podlizuje dyr. i ciężka prace innych pracowników przypisuje sobie
Kod: Zaznacz cały
[fragment usunięty na prośbę osoby zainteresowanej]
odnośnie kier. z dzialu środowiska: jawnie krytykuje dyrektra na zebraniach z pracownikami socjalnmi;
dziwne jest to, ze kobieta ok. 60 lat wybiera osoby, z którymi trzyma, a których gnębi psychicznie (oczywiście tego typu przemocy psychicznej raczej nie da się udowodnić);
podsumowując- ma kobieta układy wyżej
być może w trakcie syto zastawionym stołem alkoholem
p.s.- również pracuje w dzielnicowym zespole rozwiązywania problemów alkoholowych

odnośnie kier. działu specjalistycznego: dwulicowa kobiecina, potrafi dobrze ukryć, że jej dział nic nie robi, pracujący tam ludzie potrafią dobrze obrać w słowa i zakamuflować swoje nieróbstwo
ogólnie rzecz biorąc ludzie tam pracujący sa przyjęci po znajomości lub pochodzą z małych miejscowości lub wsi (tak jak z działu rodziny- czy jest tam chociaż jeden rodowity Warszawiak?) Wiadomą rzeczą jest fakt, że taka małomiasteczkowa lub wiejska istotka zrobi wszystko, aby sie utrzymać w pracy. No i tak właśnie jest - to jest co gorsza fakt - straszne
odnośnie dyr. ops- na 100% nie można o nim powiedzieć, ze jest miły i dobrze wychowany. to co w takim razie można ppowiedzieć o człowieku, który
lub kiedy nie podpisał na czas kontraktu z firmą na usługi- za jego błąd poleciła Olga

Ogólnie nic nie można powiedzieć dobrego o ops ursynów
- i tak wygląda Polska rzeczywistość
mam nadzieje, że kiedyś zmieni się kadra zarządzająca i pracownicy socjalni ze środowiska i rodziny w ops ursynów- bo inaczej pieniądze podatników będą marnowane
pracownicy socjalni ze środowiska i rodziny już czas przestać zatruwać powietrze w Warszawie więc spadajcie na swoje wsie i tam podlizujcie się sołtysowi- a od Ursynowa wara- nie dla psa kiełbasa
~co wy na to

Napisano: 27 cze 2010, 14:05

Musimy mieć porządne związki. Musimy zaprzestać między sobą niepotrzebnych i głupich zaczepek. Trzeba zacząć się nawzajem szanować a więcej zyskamy. Obecnie nie ma u nas jedności widać to nawet na forum.
Pojedynczo nic nie zyskamy.
Warto pomyśleć o dobrych związkach zamiast obrzucać się epitetami za wykształcenie. lata pracy i inne ... .
~unka

Napisano: 27 cze 2010, 14:32

ja czasami na szkoleniach mam kontakt z ludżmi z ops ursynów, ktorzy jawnie mówią o złych relacjach między sobą; dziewczyna z w/w ops mówiła o jawnej dyskryminacji ze strony kierownictwa niektórych pracowników- dziwne, to jest praca a nie szkoła podstawowa
~pracownik socjalny

Napisano: 27 cze 2010, 15:04

ja rowniez słyszałem bardzo niepochlebne informacjie o tym ośrodku na różnych szkoleniach, sami pracownicy mówią, że
nie ma współpracy, a czasami robią sobie świństwa- tak ponoć jest w dziale rodziny- większość dwulicowa i nastawiona na ukrywanie swoich błędów
kilka osób poznałem z ops żoliborz, które się cieszyły, że już nie jest zastępcą dyrektorki :)
~kolo

Napisano: 27 cze 2010, 15:49

A ja za to znam fajne dziewczyny z działu usług opiekuńczych i z działu bezrobocia z tego strasznego ops
od kilku osób słyszałam że w dziale ds. rodziny jest straszna atmosfera
czy to prawda, że dyr ops ma bardzo niejsną sytuację, co do pełnienia swojego dalszego stanowiska- na ostatnim szkoleniu sporo o tym mówiły dziewczyny z warszawskich ośrodków
oczywiście ludzie z ops ursynów nic o tym nie słyszeli
~kiki

Napisano: 27 cze 2010, 16:29

KRÓL ARTUR
~ccc

Napisano: 27 cze 2010, 17:29

wiadomo nie od dziś, że kierowniczki z tego ops są nieźle ustawione- przecież nie mogą wiecznie ukrywać nieróbstwa swoich podwładnych z działu rodziny i środowiska;
przykre jest to, że ludzie, którzy potrzebują pomocy zazwyczaj na Ursynowie jej nie dostają- są po prostu olewani
jakaś potencjalna klientka dzwoniła do naszego ops z pytaniami świadczącymi o tym, że pracownicy z w/w działu nie wykonują swojej pracy w sposób odpowiedni;
jeśli jest zgłoszenie o przemocy- to pracownik powinien jak najszybciej znaleść się na miejscu a nie po tygodniu
w moim ops do czegoś takiego by nie doszło a na Ursynowie zdarza się to dosyć często, bez żadnych konsekwencji dla pracownika
~level

Napisano: 27 cze 2010, 21:57

drugi MOPS Gdańsk ile jeszcze takich mopsów?
~drugi

Napisano: 28 cze 2010, 0:09

proszę do HYDE PARK jak MOPS Gdańsk
~DO ADMINA

Napisano: 28 cze 2010, 0:49

Na prawdę bardzo nędzna prowokacja, bo sądzę, że większość postów napisała jedna i ta sama osoba. Na czym Ci zależy?? Jesteś tak świetnie zorientowany(a) w tym co się dzieje w Ośrodku, że ta troska na początku o to, czy znalazłam pracę brzmi nieco obłudnie, bo dobrze znasz odpowiedź.
Czy chcesz skłócić wszystkich pracujących tam ludzi - aż takiej mocy nie masz. Wypominanie komuś skąd pochodzi też raczej nie rozwiąże problemu Ośrodka - wejdź do pierwszej firmy i zapytaj o rodowitych Warszawiaków - też znajdziesz niewielu, ale jakie ma to przełożenie na pracę w OPS? To raczej problem coraz bardziej zakorkowanego miasta, ale to inna bajka.
Zarzucasz ludziom z Ursynowa niekompetencje?? Zadzwoń do dowolnego MOPS w Polsce albo poczytaj pytania zadawane na forum - tam dopiero znajdziesz perły niewiedzy.
Coś w ogóle Ci w tym Ośrodku pasuje?? Myślę, że zasłoniłeś(aś) się wymyślnym linkiem "co wy na to" nie z obawy przed dyrektorem - a przed reakcją współpracowników. A
sobie poradzi i bez Twojej troski, natomiast Olga nie chciała ruszać swojej sprawy, więc nie wywlekaj jej osoby na forum, bo pewna jestem, że nia masz na to jej zgody.
~ula

Strona 1 z 14    [ Posty: 139 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x