Ordynarna cenzura Hyde Parku cz2 - HYdE PaRK

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 09 paź 2015, 10:19

Ze zdziwieniem odnotowałem wprowadzenie obowiązku rejestracyjnego w dziale który z założenia i nazwy miał funkcjonować jako platforma dyskusji i prezentowania kontrowersyjnych poglądów. Wyjaśnienia administratora Angoc są dla mnie żenujące. Jego działanie zmierzają - pośrednio - do ograniczenia dostępu do potwierdzonych, udokumentowanych FAKTÓW dotyczących rzekomych uchodzców wojennych a w rzeczywistości utajonych najeźdźców i migrantów socjalnych. Fotoreportaże, zapisy wideo, artykuły na portalach informacyjnych jasno wskazują że mamy do czynienia z ewidentnym zagrożeniem ze strony przybyszów a bagatelizowanie licznych przypadków ich agresji jest dowodem skrajnej niefrasobliwości by nie nazwać tego po imieniu - głupoty. Powoływanie się na Orwella w sytuacji gdy aparat rządowy i kolaborujące z nim media próbują penalizować wszelkie objawy antyemigranckiej "myślozbrodni" jest doprawdy kuriozalne... Pan Agnoc zachowuje się jak symboliczne trzy małpki - nie widząc zła, nie słysząc zła, nie mówiąc o źle które generuje fala islamskich kolonizatorów.
Bartek

Napisano: 09 paź 2015, 10:47

Bartek ja się nie zgodzę.
Ordynarny to był sposób podawania " wyważonych " poglądów i myśli kontrowersyjnych. Poglądy mają prawo się kłócić ze sobą, bo tylko wtedy tworzą grunt do bardzo ciekawej rozmowy panelowej. Różnice w poglądach stworzyły teorie, doktryny, koncepcję. Ale o poważnych sprawach, o poważnych zjawiskach społecznych, o poważnych wydarzeniach rozmawiać należy językiem ludzi cywilizowanych.
Anioł

Napisano: 09 paź 2015, 10:51

To forum utożsamiane jest ze środowiskiem pracowników pomocy społecznej, z głosem tego środowiska. Obrażanie, poniżanie, dyskryminowanie, pielęgnowanie postaw ksenofobicznych nie należy do kanonu zachowań grup zawodowych, które działają w obszarze pomocy i integracji społecznej. Wobec zjawiska fali uchodźców/imigrantów jak widać, nie ma ta grupa zawodowa wspólnego stanowiska. Obok profesjonalnych postaw pojawiają się histeryczne reakcje. Wiele tu opinii typowych dla natchnionych polityków, wojennych strategów, niewiele słyszalny jest tu natomiast głos specjalistów od profesjonalnego pomagania.
angoc

Napisano: 09 paź 2015, 13:34

Brak spolegliwej jednomyslnosci wzgledem problemu imigrantow w srodowisku pracownikow socjalnych umacnia moja wiare w ich rozsadek i umiejetnosc logicznego myslenia wbrew naciskom. Na szczescie proces wmawiania im od lat obowiazku serwilistycznej postawy kosztem wlasnego zdrowia, zycia i dobra swoich bliskich nie powiodl sie. Cenzura wpisow na HP i etykietowanie autorow jako ksenofobow, to nieprofesjonalna agitacja i brak zrozumienia dla odmiennych pogladow. Cos co Pan Agnoc okresla mianem ksenofobii ja kwalifikuje jako patriotyzm, dbalosc o bezpieczenstwo i warunki zycia wspolnoty obywateli i spolecznosci lokalnych. Histeria natomiast jest dla mnie zrozumiala obawa uzasadniona racjonalnie. Fakty dotyczace sposobu zachowania, intencji i celow tzw. uchodzcow sa bezsprzeczne i nie pozostawiaja pola do interpretacji. Pan Agnoc reaguje jednak zgodnie z maksymą "Jesli fakty ńie potwierdzaja moich teorii - tym gorzej dla faktów..."
Smiesza mnie takze wezwania do profesjonalnego podejscia do problemu migrantow w sytuacji gdy wskazywanymi przez samych zainteresowanych problemami sa miedzy innymi - przepraszam za obscenicznosc - "spuchniete narzady z braku seksu" albo "zbyt wolne wi-fi"... A przepraszam - wolne wi-fi to wasza dzialka z uwagi na wykluczenie cyfrowe... :D
Bartek

Napisano: 09 paź 2015, 21:01

Zgadzam się - w dawno zamierzchłych i niewłaściwych czasach jak się o czymś nie mówiło (pisało) to to nie istniało - ale admin chyba już to zrozumiał i łaskawie zdjął blokadę
do Bartka

Napisano: 09 paź 2015, 21:48

Może to ostatnio opublikowane sondaże tak wpłynęły na angoca. Doprawdy, obecnie nie wiadomo jakby się tu ustawić. Rano podają, że PiS-owi spada a już wieczorem, że będzie samodzielnie rządził. I tak w kółko Macieju. Nic dziwnego, że facet jest zdezorientowany.

Angoc, naprawdę chcesz uchodzić za w pełni profesjonalnego pomagacza? Wiesz pomaganie tutaj na miejscu to pikuś. Pakuj walizki i wali pomagać do Syrii. Nie bądź ciemnym ksenofobem, nacjonalistą, moherem. O cholera, jakoś admin nikogo na tym forum nie strofuje za takie sformułowania. Jak widać wobec niektórych można być nieprofesjonalnym.

Angoc, spójrz w lustro. Ja zawsze rozpoznaje uczciwego człowieka po tym, że stosuje jedną miarę nie tylko wobec oponentów ale nade wszystko wobec swoich.
maszek

Napisano: 10 paź 2015, 1:08

Jad wylewany na cudzoziemców, uchodźców, imigrantów - znalazł nowego adresata, to chyba dobra wiadomość?
angoc

Napisano: 10 paź 2015, 10:17

Pan Agnoc widze idzie jak burza po nominacje do Pokojowej Nagrody Nobla. Łeb w łeb z Mateczką Merkel. A moze nawet beatyfikacja mu sie zamarzyła? :D Obcujac z agresywnymi migrantami ma w sumie szanse na meczenstwo... Trzymam kciuki za Pana! ;)
Bartek

Napisano: 10 paź 2015, 11:10

Rzeczywiście, poprawni politycznie mogą się czuć nieco zagubieni, w tym profesjonalny angoc. W swoim profesjonalizmie knebluje użytkownikom usta . Niestety nie robił tego gdy inni byli szkalowani i obrażani. Wtedy był otwarty i tolerancyjny.
Zawsze wzbudza mój uśmiech politowania gdy ktoś przybiera nowego nika i głosi nową teorię jak Aniołka o godz. 10.47
Wiera

Napisano: 10 paź 2015, 13:07

nie ma czegoś takiego jak "poprawność polityczna"- to zbitka słów białych mająca na celu poprawienie myślenia o sobie , rzeczy należy nazywać po imieniu,czarny to czarny, biały to biały, żółty to żółty, homoseksualista to homoseksualista a nie kochający inaczej. Cz Murzyn z europy to afroeuropajczyk ?
na ogólnym dwa razy założyłem nick "do Admina" jako "do dzibar z hp" i dwa razy admin czyli adndrzej uwalił post - jest cenzura. admin jako administrator nie ingeruje np. w sprawie obrażania urzędu prezydenta, nabijania się z premier rp wybranej w legalnych wyborach itp. ale przeszkadza mu język niepoprawności politycznej w zakresie migrantów z afryki i nie pochlebiaj sobie angoc z nowym adresatem "wylewania jadu" - przyjmij to jako "pozytywną krytykę" cokolwiek to znaczy w mowie poprawności politycznej
do dzibar z hp

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x