Powstrzymano seanse nienawiści! - HYdE PaRK

Strona 1 z 5    [ Posty: 44 ]

Napisano: 08 paź 2015, 21:36

Od wielu tygodni w tym dziale forum wylewał się jad przypominający seanse nienawiści z orwellowskiego świata roku 1984. Przypominało to codzienne pranie mózgu obrazami masakr, gwałtów i rozmaitych niegodziwości, których sprawcami są imigranci, uchodźcy z Syrii, muzułmanie. Prezentowane były przede wszystkim skrajne przypadki zachowań, co mogło sugerować, że każdy uciekinier z krajów Bliskiego Wschodu stanowi potencjalne zagrożenie dla życia mieszkańców Europy, a nie jest to prawdą!

Orwell 2 Minutes of Hate
https://youtu.be/t4zYlOU7Fpk
angoc

Napisano: 08 paź 2015, 22:24

Dziękuję .
Anioł

Napisano: 09 paź 2015, 7:35

każdy muzułmanin z tamtego kręgu kulturowego jako przedstawiciel odrębnej cywilizacji (cywilizacji nie asymilującej się i traktującego obcych jako coś gorszego) jest zagrożeniem.
Nie oznacza to, że każdy z nich to gwałciciel, morderca, terrorysta itp.
Większość z tych uchodźców to wcale nie mieszkańcy Syrii, a mieszkańcy takich krajów zagrożonych wojną jak: Albania, Kosowo... Są to po prostu emigranci zasiłkowi, którym się marzy żyć na koszt innych.
Czym grozi przyjmowanie ich do siebie można poczytać chociażby u Michnika (to nie pomyłka):
https://glosmichnika.blox.pl/2015/02/Str ... niete.html

Co innego jest współczucie tym ludziom i pomoc im (na miejscu z możliwością powrotu do siebie) a co innego bezmyślne tworzenie zagrożenia dla własnych obywateli.
Przypadki asymilacji muzułmanów należą do wyjątków a nie reguł. Uczmy się na błędach innych.

PS. język niektórych wpisów też mi nie odpowiada, ale jeszcze bardziej mi nie odpowiada polityka "polskiego" rządu w tym zakresie.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 09 paź 2015, 8:53

To nie seanse nienawiści. To inwazja mas na zaawansowaną cywilizację. Europa już to kilka razy przechodziła, tylko nigdy nie była tak bezbronna. 1500 lat temu chyba w podobny sposób już raz upadła cywilizacja? Całe szczęście nas będą omijać. Za biedni jesteśmy dla nich i znajdą korzystniejsze dla rozwoju rejony. I klimat mamy paskudny - oni średnio go lubią. Przez nasze zacofanie dostaliśmy od historii, ("Opatrzności"?) naszą prawdziwą szansę na prawdziwy rozwój i niezależność. Niemcy i cały zachód już mają co robić. Polacy masowo będą do nas wracać, bo będą wypierani przez bezwzględnych przybyszów. Lewacki Zachód wreszcie dostał to na co tyle lat pracował. Swego rodzaju sprawiedliwość dziejowa dotyka każdego kraju, który wzbogacił się wojnami, zdradzieckimi układami politycznymi i kolonializmem. Prezydent Putin pokazał jak pomóc imigrantom-ogniem i mieczem. Teraz tych wszystkich wyleżanych byków na koszt Europy umundurować, uzbroić, przeszkolić i na koszt Europy wysłać tam skąd przyjechali, żeby przeprowadzili lądową kontrofensywę. A potem dać im nowy plan Marszala i pomóc w odbudowie i więcej nigdy przenigdy nie wprowadzać na siłę demokracji. To byłaby faktyczna pomoc. Bo te dzisiejsze pomysły, to nie pomoc, tylko samobójstwo Europy.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 09 paź 2015, 9:10

Wielkim błędem jest tworzenie odrębnych stref, czyli obszarów wydzielonych dla społeczności migracyjnych - jakiejkolwiek, a już tym bardziej pomysł taki jest strzałem chybionym,jeśli nie ma szans na akulturację.Takie mam zdanie w tym temacie a fakty Michnika tylko mnie w tym utwierdziły. Ale niech będą też przestrogą dla decyzyjnych, ( politycy, co zauważa elmer), którzy decydując się na taką politykę a nie inną, wykazują się myśleniem nazbyt "egzotycznym", nieodpowiedzialnym.
Anioł

Napisano: 09 paź 2015, 9:32

kwestia jest tego, czy to są tworzone odrębne strefy odgórnie, czy oddolnie.
Śmiem twierdzić, że w większości wypadków oddolnie - normalne jest, że podobni do siebie chcą mieszkać razem
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 09 paź 2015, 10:25

jeśli mówimy o społeczności, która ( istnieje duże prawdopodobieństwo ) może stwarzać ostatecznie realne zagrożenie,uniemożliwienie tworzenia oddzielnych terytoriów, powinno być strategią odgórnie zaplanowaną.

ps. elmer co się dzieje, że na planecie HP nie ma innych organizmów żywych. :?:
Anioł

Napisano: 09 paź 2015, 10:31

Bo wystarczy,że są tutaj Elmer i Anioł-Emilka-zbyt duszno.
jestem sobą
Praktykant
Od: 05 paź 2015, 8:20
Zajmuję się:

Napisano: 09 paź 2015, 10:32

Swoją drogą-ładnie pracujecie kierownicy :)
jestem sobą
Praktykant
Od: 05 paź 2015, 8:20
Zajmuję się:

Napisano: 09 paź 2015, 10:55

Wolę raczej Agnieszka ale Emilka ostatecznie też może być.
Anioł

Strona 1 z 5    [ Posty: 44 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x