oszukali nas!!!!!!!!!!!!! - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 4    [ Posty: 34 ]

Napisano: 30 kwie 2014, 11:48

Nie straszę Was tylko informuję, sama jestem pr. socjalnym i będąc na pewnym spotkaniu usłyszałam co nam szykują z nowym rokiem więc nie jest wesoło.
pegaz

Napisano: 01 maja 2014, 12:16

czemu taka tajemnicza jesteś? Na jakim spotkaniu?
jemiołka

Napisano: 03 maja 2014, 14:25

na spotkaniu grup roboczych :) hehe nic nie bo nic nie wie
ewaP 6913

Napisano: 05 maja 2014, 11:34

...." Art. 8. 1. Zasiłki dla opiekunów i koszty ich obsługi, składki na ubezpieczenia
emerytalne i rentowe z ubezpieczenia społecznego oraz składki na ubezpieczenie zdrowotne
są finansowane ze środków z budżetu państwa na realizację świadczeń rodzinnych."

Może więc powinnismy dostawać wynagrodzenie za te wywiady z 3% na obsługę?
aszka1

Napisano: 05 maja 2014, 14:09

3% jest dla tych co robią w świadczeniach rodzinnych a dla pr. socjalnych miało być 40 zł. za wywiad i gdzie to się podziało ?
pawel.w

Napisano: 05 maja 2014, 14:53

ja będę miała ponad 25 wywiadów a za 6 m-cy powtórka z rozrywki, będzie to już okres jesienny i będzie pełno innych wniosków o pomoc.Czy będziemy robić też wywiady gdy opiekun podjł juz inną pracę a będzie ubiegał się tylko o wyrównanie za poprzednie m-ce lub gdy osoba niepełnosprawna zmarła ? Wszystko za darmo bo oczywiście nie mamy co robić.
Marcia

Napisano: 06 maja 2014, 13:43

3% jest na obsługę czyli m.in. dla nas też - też będziemy w pewnym sensie obsługiwać :roll:
Aszka1

Napisano: 06 maja 2014, 16:42

tak tylko, który kierownik pomyśli o tym żeby z tych 3% wygospodarować jakąś sumę dla pracowników socjalnych?
nick

Napisano: 07 maja 2014, 8:07

No,to trzeba zasugerowac taką opcję, sami rzeczywiście nie wpadną na ten pomysł :twisted:
Aszka1

Napisano: 07 maja 2014, 10:39

Witam.
Mam pytanie czy ktoś się orientuje na temat prawa do korzystania ze świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych jeśli chodzi o osoby które pobierają alimenty na dziecko. Do OPS zgłosiła się pani która została wyrejestrowana z PUP. Klienta dłuższy czas przebywała w szpitalu i musi być pod stała opieką lekarską. Wydaliśmy decyzję o prawie do korzystania ze świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. Dostaliśmy pismo z NFZ iż nasza decyzja jest bezpodstawna ponieważ ta osoba pobiera alimenty. NFZ powołał się na art. 66 ust.1 pkt 33. NFZ twierdzi że ta osoba powinna się sama ubezpieczyć w ZUS. Tylko ona ma przyznane alimenty na małoletnie dziecko a nie na siebie. Pytanie brzmi czy rzeczywiście decyzja została źle wydana ???Kto może pomóc w tej sprawie??
Gość 303

Strona 3 z 4    [ Posty: 34 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x