papierosy w DD - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 24 lip 2010, 10:50

Witam. mam pytanie jak radzicie sobie z paleniem papierosów przez wychowanków DD?
U nas jes to plaga, walka tytoniem przypomina walkę z wiatrakami
~wow

Napisano: 25 lip 2010, 11:35

nikt sobie nie radzi i nie poradzicie sobie i wy
~Spartan

Napisano: 26 lip 2010, 9:41

kary konsekwentne, zamykanie łazienek na klucz, pełna inwigilacja wszystkich wychowawców :)
~iw

Napisano: 04 sie 2010, 11:19

Rozmawiam z nimi o codzienności, o trudnościach z rówieśnikami, o tym czy są lubiani i za co, co chcą w życiu, a co jest z tego realne, co im wychodzi, a co nie, o tym co myślą o swojej sytuacji itd. Po tych rozmowach jak nie staram się im przegadać że jest lepiej niż jest tylko słucham to okazuje się że problem palenia papierosów jest najmniejszym problemem jaki mają. Pozdrawiam.
~ale jaja

Napisano: 06 sty 2012, 19:11

Palenie papierosów jest to nagminne,nawet gdy weszła ustawa o zakazie palenia papieroów w miejscach publicznych nawet policja nic nie może zrobić gnojowi.Chyba,że ma 17 lat.
~:(

Napisano: 07 sty 2012, 1:45

gnojowi?
~casus

Napisano: 07 sty 2012, 1:47

U nas też plaga :9 a w dodatku niektórzy wychowawcy świadomie przyzwalają im wyjść na papieroska - porażka :(. Oczywiście w kontekście ich życiowych problemów palenie to najmniejszy problem, a jednak jakoś nie mogę się zgodzić na przyzwalanie na palenie. Tyle że walka z wychowankami i wychowawcami (obłudnie wpisującymi w plany pogadanki o szkodliwości palenia itp.) czasem bywa męcząca - nie jest miło być jedną z niewielu co się czepia :(
~kordi

Napisano: 07 sty 2012, 3:08

\"~:(\" przegiąłeś !!!
~Wojtek

Napisano: 07 sty 2012, 9:04

Wyobraźcie sobie,że u nas pala też wychowawcy, katastrofa...
~Henia

Napisano: 07 sty 2012, 10:12

przeraża mnie to \"smutna mino\", że tacy ludzie jak ty pracują z dziećmi

Heniu u nas też palą wychowawcy ( w toalecie),
z wychowankami mamy teraz w miarę- palą 2 pełnoletnie dziewczyny (oczywiście się kryją)
Pamiętam jednak okres sprzed 4-5 lat gdy nie paliły tylko dzieci poniżej 11 lat
~casus

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x