Pensja - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 5    [ Posty: 46 ]

Napisano: 27 wrz 2013, 0:32

No tak, jeszcze nocne, moze od czasu do czasu też premia wpadnie
~Gościu

Napisano: 27 wrz 2013, 0:37

U mnie nigdy nie było żadnych premii tylko nagrody w wysokości 3% funduszu płac.
~Marcin

Napisano: 27 wrz 2013, 11:48

u mnie również według zasadniczej + stażowe max 20 %, dodatek nocny 20 % i mam jeszcze premie kwartalne w ramach posiadanych środków, w zeszłym roku Kp otrzymało 3 razy średnio po 200 zł na rękę, w tym roku będą 2 podobnie około 200 zł na rękę.
~Damian

Napisano: 27 wrz 2013, 20:13

i tak macie dobrze :) ja mam 1950 brutto z KP
Panzer
Stażysta
Od: 02 lut 2010, 20:03
Zajmuję się:

Napisano: 27 wrz 2013, 23:16

To straszne! U nas więcej na rękę mamy. Jak znajdujesz motywację i jak udaje Ci się utrzymać rodzinę? A może mieszkasz przy rodzicach?
~kapek

Napisano: 28 wrz 2013, 10:05

U nas utrzymana zasadnicza plus premia 20% plus stazowe-pensja na takim samym poziomie.````````````
Niestety dyrektor morze zaproponować mniejsza zasadniczą i będzie to zgodne z prawem (informacja ze związków zawodowych, więc chyba wiarygodna).
U mnie na szczęście dyro ludzki.Mamy już przygotowane porozumienia stron z zasadniczą i dodatkami (wcześniej mialo być info, ale jest porozumienia).
jeśli chodzi o skargę do Strasburga to ponizej wklejam informację otrzymaną z krakowskiego znp.Niestety rzeczywistość nie wygląda różowo:

\"Odnośnie Strasburga- sprawdzamy możliwości prawne wykorzystania tej drogi. Niestety, wstępne rozpoznanie nie jest dla nas korzystne: podobno można składać wnioski tylko indywidualnie i tylko wtedy kiedy nie zgodzimy się na nowe warunki pracy i płacy. Czyli najpierw zwolnią nas z pracy. W dodatku, przy założeniu, że wygra się swoją sprawę, korzystny wyrok prawdopodobnie będzie oznaczał odszkodowanie - a nie przywrócenie do pracy na poprzednich warunkach. To tylko wstępne informacje, które chcemy sprawdzić.\"
~belle

Napisano: 28 wrz 2013, 10:07

przepraszam za błąd ortograficzny w słowie \"może\"
~bella

Napisano: 28 wrz 2013, 12:47

U nas 2200 na rękę z 3300zł na rękę co mamy na KN.
Ręce mi opadły...jak się z tego utrzymać???Jak robić coś jeszcze pracując 40 godz w tygodniu???Jak wypocząć mając 26 dni urlopu a nie 35??Powiedzcie no jak???
~Kn

Napisano: 28 wrz 2013, 13:58

\"Panie premierze jak żyć?!\" ;) he he he pewnie prowokator ;)
Przecież możesz nie przyjąć propozycji i poszukać lepszej pracy (polecam!). Ciekawe co na to pracownicy zatrudnieni do tej pory na KP. Jeśli \"karciani\" otrzymają zarobki na podobnym poziomie co do tej pory mieli na karcie, to ich szlag trafi. Będzie jeszcze mniej sprawiedliwie! ;) Przecież nikt im nie wyrówna zarobków do byłych karcianych, bo to \"podniesie koszt utrzymania wychowanka\", a \"jest kryzys\", \"konkurencja nie śpi\", \"bo w związku z tym zlikwidują placówkę\" etc.... Cóż, trzeba będzie dalej pracować za 1800 brutto.
~etatysta

Napisano: 28 wrz 2013, 14:16

Tyle to ja sam wiem etatysto.
~Kn

Strona 2 z 5    [ Posty: 46 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x