Pensja - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 3 z 5    [ Posty: 46 ]

Napisano: 28 wrz 2013, 20:10

do Kn kurcze nóż się w kieszeni otwiera jak czytam Twoje wypowiedzi, jak żyć? jak wypocząć? NORMALNIE, za długo do dobrego jesteście przyzwyczajeni, ja na takich warunkach pracuje 5 lat i jakoś się da!!!!
~bobi

Napisano: 29 wrz 2013, 8:22

Bobi DOPIERO 5 lat. Do emerytury jeszcze bardzo daleko i trzeba myśleć o tym, że za 10 lat, czy 15 tez trzeba będzie pracować i być skutecznym bo w tym zawodzie to dzieciaki zjedzą wychowawcę jak nie będzie miał siły a ni pomysłu na pracę.
~Marianna

Napisano: 29 wrz 2013, 18:47

5 lat! no to szacun dla bobika. Czyli nasz minister twierdząc, że da się za 1200zł żyć nie żartował. Znajduje gość wielu naśladowców. Skoro wspomniałas Marianno o emeryturze to przy takiej pensji wyjdzie jakieś z 5 stów. No da się radę. Na suchą karmę Ci starczy bobik.
~kapek

Napisano: 29 wrz 2013, 21:13

ha ha ha kapek - dobre dobre- nie wiem czy 5 stów wyciągnie;)
A JA MAM PYTANIE- CZY DYREKTOROM SOLIDARNIE Z PRACOWNIKAMI KTOŚ ZMNIEJSZYŁ PENSYJĘ???
NO JEŚLI SWOIM PRACOWNIKOM ZABRALIŚCIE - TO SOBIE TEŻ?
NIE SĄDZĘ nikt się wam do tyłków nie dobrał! na razie przynajmniej
~znpe

Napisano: 29 wrz 2013, 22:50

znpe należysz do osób, które generalizują na podstawie subiektywnych doświadczeń? Moja pensja była niższa niż pensja dyplomowanego więc Twoje żale nie w moją stronę kieruj. Nie wiem jak wygląda sprawa dyrektorów przechodzących z KN na KP. Ja to zrobiłem 9 lat temu i tyle. Poza tym z jakich powodów oceniasz wszystkich dyrektorów tak negatywnie. Są tacy co robi i zdziałali coś dla KN i dla KP a są tacy co mają to gdzieś. I tak na zakończenie nie ja zabrałem coś KN tylko posłowie w sejmie. Pozdrawiam.
~Marcin

Napisano: 01 paź 2013, 21:08

Marcinie a co zrobiłeś dla Kn , a co dla kp w swojej placówce?
~kondor

Napisano: 03 paź 2013, 15:01

marcin jak to szybko na twoim stanowisku zapomina się ,że było się kiedyś wychowawcą...
~la,la,la

Napisano: 03 paź 2013, 17:38

Mój dyrektor przechodząc z kn na kp ma zyskać 4 zł :)
~bella

Napisano: 03 paź 2013, 19:01

la. la .la tego się nigdy nie zapomina. W moim przypadku tym bardziej gdyż zaczynałem od młodego wychowawcy stażysty. Jeżeli znasz mnie osobiście to spotkajmy się i pogadajmy o tym. Po kilku latach pracy z dzieciakami w pogotowiu opiekuńczym człowiek nabiera pokory. Kondor nie chce mi się ponownie pisać co robiłem i robię nadal. Zajrzyj do wątku tryb zniesienia kn. Obecnie jest tak, że KN zachowała pensje zasadnicze a kp otrzymała podwyżki (wszyscy nie tylko wychowawcy). Ma nadzieję, że to nie koniec. Co ważne utrzymałem wszystkie miejsca pracy - pomimo zejścia od stycznia 6 wychowawców z KN na KP. To tyle.
~Marcin

Napisano: 04 paź 2013, 10:18

wydaje mi się, że dyrektorzy zaczynający pracę od etatu wychowawcy trochę inaczej patrzą na pracownika i jego potrzeby, niż ci którzy \"z zawodu są dyrektorami\".Marcin jest takim przykładem, a i na mojego chlebodawcę nie mogę powiedzieć złego słowa, chociaż nie zawsze jest łatwo.
Zniesienie karty jasno odsłoniło stosunek dyrektorów do podwładnych, w końcu mogli pokazać kto tu rządzi. Jestem przekonana, że część skorzysta z okazji aby obciąć podstawę karcianym, w imię sprawiedliwości, ale kodeksowym i tak więcej nie dadzą. W naszym mieście związki zawodowe prowadzą negocjancie o utrzymanie podstawy, ale jak pisałam, są dyrektorzy, którzy już zapowiedzieli jej zmniejszenie.
~bella

Strona 3 z 5    [ Posty: 46 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x