plan - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 03 paź 2013, 18:00

jak to wyglada u was w placowkach -czy macie stały ,cykliczny plan dyżurów,czy w ogóle jest taki plan realny ,jezeli tak to podpowiedzcie jak powinien wyglądać dla 3-grup w jednym obiekcie
~la,la,la

Napisano: 03 paź 2013, 19:09

Wszystko zależy od tego jakie są potrzeby placówki i możliwości organizacyjnych. U mnie plany są miesięczne. Staram się je tak układać aby uwzględnić potrzeby pracowników i potrzeby dzieciaków. Jak chcesz napisz adres to podeślę Ci plan. Pozdrawiam.
~Marcin

Napisano: 03 paź 2013, 19:17

a od stycznia 2014 tez nie udałoby się stworzyć takiego planu?np.1tydz.,2tydz.,3tydz. i znowu 1tydz....itd.
~la,la,la

Napisano: 03 paź 2013, 21:13

ja teoretycznie tak robię 4 plany cyklicznie ale czasem trzeba wg potrzeb modyfikować, ale na 14 osobową placówkę. natomiast na dużej też tak robiłam bo to ułatwia. modyfikacja to już kosmetyka a tworzenie wszystkiego wciąż od nowa przestrzegając wszelkich przepisów - masakra. My dostaliśmy \"prykaz\" od władz że plan musi być z 3 miesięcznym wyprzedzeniem - :) trochę mnie to rozśmieszyło bo to nie fabryka i jakoś nie udało się aby taki plan nie był zmieniany - choroba, opieka itp rzeczy. Najgorzej jak ktoś tak wyżej jest \"od czapy\"
~gocha

Napisano: 03 paź 2013, 21:35

la, la, la pewnie, że można ułożyć taki grafik jednak ma to swoje plusy i minusy. Elastyczność jak dotychczas bardziej się u mnie sprawdza. Nie zamykam też sprawy stałego 4 tygodniowego grafiku. Niemniej uzgodnię to z pracownikami.
~Marcin

Napisano: 04 paź 2013, 17:02

W razie kontroli -grafik na 3 miesiące. wWpraktyce-modyfikacja co miesiąc uwzględniając potrzeby pracownika i placówki (da się to pogodzić)
~bella

Napisano: 05 paź 2013, 12:52

au nas kontrol za kontrola i ciagle grafiki na 2tyg!a modyfikacja z dnia na dzień
~ja

Napisano: 05 paź 2013, 13:16

do tego dochodzi okres rozliczeniowy ,co zrobić w takim cyklicznym planem jak np.koniec miesiąca jest w polowie tygodnia?!
~la,la,la

Napisano: 05 paź 2013, 15:25

Zmienić okres rozliczeniowy na kwartalny większa elastyczność stwarza większe pole manewru.
~Marcin

Napisano: 05 paź 2013, 17:10

U nas grafik jest na 2 tygodnie tylko
Panzer
Stażysta
Od: 02 lut 2010, 20:03
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem