Dyrektor oświadczył, że informacje o nowych warunkach pracy dostaniemy w formie informacji w dniu 2 stycznia 2013r. Pensja proponowana 2000zł - Brak odprawy. Moje pytanie co się dzieje jeśli nie zgodzę się 2 stycznia na nowe warunki? Czy dostane wypowiedzenie z pracy 3 miesięczne a jeśli tak to jakie wynagrodzenie w tym okresie dostanę 2000zł czy tak jak teraz podstawa dyplomowanego.
Wtedy porozumienie stron, a w przypadku braku zgody pewnie wypowidzenie zmienajace, i przy odmowie po okresie wypowiedzenia koniec zatrudnienia - ale to juz na warunkach KP. Tak chyba wlasnie.
Zgadzam się z Tobą Gościu. Tak to wygląda. Dyrektor z \"powodów organizacyjnych\" daje wypowiedzenie zmieniające i w przytpadku jego nie przyjęcia odchodzę po jego wygaśnięciu tj. po 3 miesiącach
\"Jeżeli odmowa przyjęcia nowych warunków wynikała z okoliczności dotyczących pracownika, to nie będzie miał prawa do odprawy. Jeśli natomiast zaproponowane pracownikowi warunki były dla niego poważnie niekorzystne, w takim stopniu, że trudno byłoby od niego oczekiwać by je przyjął, to przyczyna rozwiązania stosunku pracy będzie leżeć po stronie pracodawcy. W drugiej sytuacji pracownik będzie miał prawo do odprawy pieniężnej w związku z rozwiązaniem stosunku pracy z przyczyn go niedotyczących.\" https://personelodadoz.pl/umowy-o-prace/ ... pracodawce
etatysto ok ale to jest zmiana wynikając z ustawy a nie z przejścia pracownika do innego zakładu pracy.
jeżeli masz wiedzę prawniczą w tym temacie to z niej korzystaj, a nie wyrywaj tematów które bezpośrednio nie są związane z przejściem KN na KP.
przerabiały to już ośrodki adopcyjne i takowa forma już został dokonana.
mam również informację od osoby pracującej w Ośrodku Adopcyjnym że był przez nich składany wniosek do Sądu pracy i został przez Sąd odrzucony ponieważ o zmianach decydował przepis prawa a nie kogoś widzi mi się