Pielęgniarka w DPS o profilu psychicznie chorych - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 30 wrz 2008, 14:13

Jak w tych domach wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy, co proponują dyrektorzy na przyszły rok dla pielęgniarek, czy podpisujecie kontrakty z nfz.????
W moim DPS jak na razie nic się nie zmienia, spokój, nikt nic nie mówi o kontraktach,ani też nie proponuje innych rozwiązań.
Proszę odezwijcie się koleżanki.
~agnieszka

Napisano: 30 wrz 2008, 19:39

i tak powinno byc, zapoznaj się koleżanko z obowiązujacym ustawodawstwem - to się wszystkiego dowiesz, powodzenia w lekturze !!!
~Nock

Napisano: 01 paź 2008, 15:28

do Nock
lekturę w tym temacie śledzę na bieżąco, interesuje mnie jak to rozwiązują inne domy.
Jeżeli również śledzisz lekturę to doskonale orientujesz się, ze jest kilka opcji rozwiązania tego problemu....
Pozdrawiam
~agnieszka

Napisano: 05 paź 2008, 23:20

do Przedmówczyń:
podajcie proszę namiary na tę ciekawą lekturę. Może jeszcze tego nie czytałam.Jestem zainteresowana pogłębić swoją niewiedzę. Dzięki
~inka

Napisano: 06 paź 2008, 16:18

Ja też chętnie poczytam. Może sa jakieś nowe przepisy dotyczace pielęgniarek w DPS. My na razie staramy sie wynegocjować domową opiekę środowiskową dla mieszkańców spełniających kryteria w skali Barhel i zamierzamy zostawić minimalną liczbę pielęgniarek płaconych z pieniędzy dps aby zapewnic opieke w nocy i w dni wolne od pracy. Ale to narazie przymiarki. A jak jest w innych domach ?
Pozdrawiam
~jaga

Napisano: 06 paź 2008, 22:32

dla usług kontraktowanych w skali Bartela, dla mieszkańców domów o profilu przewlekle chorych - NIE MA ŻADNYCH PROPOZYCJI !!!!! bo NFZ nie przewiduje skali Bartela dla chorych psychicznie. Natomiast w innych profilach wszystko zalezy od samych pielegniarek ( jeżeli daja się wyr...ć przez dyrektorów i ładzie samorzadową) to same beda zakładac podmioty gospodarcze i kontraktowac usługi, - DO CZASU !!! az znów zostana wyr...ne przez NFZ - powodzenia. Trzeba czekac co zrobia z tym fantem zafajdane dyrektorstwo lub samorzady, to one dostaja za to kupe kasy, a nie zwalac wszystko na pielegniarki ( ... ja tez je lubię, sa dośc smakowite, i często dośc otwarte)
~leooo

Napisano: 06 paź 2008, 22:36

winno być ....o profilu dla przewlekle psychicznie chorych ...
i pamietajcie kochane pielegniareczki nie dajcie sie byle komu wyd...ć,
~leooo

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x