komornik a naliczanie odplatności za dps - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]

Napisano: 05 wrz 2008, 20:56

jak mam naliczyć odpłatność za pobyt w dps jeżeli mieszkaniec ma zajęcie komornicze z tyt.nie spłaconego kredytu a jak jeżeli są to zajęcia alimentacyjne ?
~MIRCIA

Napisano: 05 wrz 2008, 22:51

Od dochodu odejmuje się tylko bieżące alimenty (nie zaległe). Trudno, nie fędzie miał na fajki.
~BOB tapicer

Napisano: 11 wrz 2008, 18:29

do BOB-a! I choć fizycznie nie ma kasy to mu wyliczysz niemożliwą do wykonania odplatność? To absurd, bo jak niby ściągniesz te pieniądze?
~bef

Napisano: 12 wrz 2008, 12:11

Jakiś dochód mu pozostaje do własnej dyspozycji i z tej sumy mu ściągna. taj jak pisze BOn najwyżej nie bedzie miał na własne wydatki!!!!
~zofia

Napisano: 22 wrz 2008, 12:03

Ściągną - a jak to zrobia jezeli mieszkaniec nie wyrazi zgody na pokrycie brakującek różnicy z należnej mu kwoty 30% dochodu? Wtedy dps zwróci sie do gminy aby zastepczo wniosła brakującą kwotę za takiego mieszkańca
~jolka>

Napisano: 03 paź 2008, 11:11

zawsze może napisac na wniosku o umieszczenie że zgadza się tylko 30 % ze swojego dochodu przekazywać na odpłatność za swój pobyt, bo przerciez nie jest napisane w ustawie o pomocy społecznej że to ma być 70 % dochodu tylko nie więcej niż 70% dochodu
~XXXX

Napisano: 03 paź 2008, 22:07

nie bardzo rozumiem jak to o czym piszesz miałoby rozwiązać ten problem?
~jolka>

Napisano: 27 sty 2009, 22:04

Ustawa nie mówi o bieżących alimentach,zaległości to też są
niezapłacone alimenty za minione miesiące.
~Yene

Napisano: 27 sty 2009, 22:05

Ustawa nie mówi o bieżących alimentach,zaległości to też są
niezapłacone alimenty za minione miesiące.
~Yene

Napisano: 28 sty 2009, 10:30

do jolki , gmina nie wniesie zastępczo opłaty , mam taki przypadek, że odmówiła odwołałam się do SKO i podtrzymało decyzję MOPS
~karola

Strona 1 z 2    [ Posty: 14 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x