Wpisujecie z taką datą z jaką wpłynął w systemie? a jak to będzie weeekend? zastanawiam się czy jest sens i potrzeba drukowania tych wniosków skoro wszystko jest w systemie.pcpr15 pisze:My drukujemy wnioski i wpisujemy do dziennika w celu zachowania kolejności wpływu wnioski złożone danego dnia papierowo tego samego dnia wpisujemy do sow w celu zachowania kolejnosci wpływu papierowych z tymi systemu sow
Jeśli cofniesz wniosek do poprawy, to i tak wnioskodawca nie będzie miał możliwości zmiany zadania. Wg mnie wniosek musisz odrzucić, a wnioskodawcę poinformować że powinien złożyć jeszcze raz w ramach prawidłowego zadania. Też mieliśmy taką sytuację w zeszłym roku, tylko że wnioskodawca pomylił zadanie B1 z B3.lena8 pisze: ↑04 mar 2020, 9:19Wpłynął nam pierwszy wniosek z AS w systemie i okazało się, że wypełniono zły wniosek (powinno być inne zadanie) i nie załączono załączników. Czy oceniając go formalnie mam go cofnąć do poprawy czy odrzucić z uwagi na to że wnioskowany przedmiot nie jest dostosowany do nr zadania (powinien być wniosek B1 a złożono B5)? I w jakich terminach to robić? Do tej pory rozpatrywaliśmy wnioski z MI do 30 dni, a do 10 dni robiliśmy ocenę formalną i wysyłaliśmy pismo o brakach do uzupełnienia. Ale to była sytuacji kiedy mieliśmy już środki na to. Jak myślicie?
bardzo dobrze
Dzięki za info a mogę prosić wzór tego pisma bo ja jeszcze nic nie przygotowałam tzn wzorów pism w SOW