Czyli jest to taka informacja do wnioskodawcy że wniosek należy uzupełnić. A przygotowana w formie pisma z terminem? Zastanawiam się czy konieczne jest generowanie pisma o brakach formalnych czy taka notatka wystarczy. Pismo wiadomo musi być przygotowane z prog libreoffice ze zmiennymi, nie wiem czy da się zrobić jeden wzór skoro wariantów może być sporo.PCPR-Trz pisze:Z tego, co wiem, to w momencie wypisania uzupełnień przy ocenie formalnej, zapisaniu tego (i nie przekazywaniu do oceny merytorycznej), z automatu idzie pismo do wnioskodawcy. Ja tak zrobiłam, a wnioskodawca zadzwonił do mnie i powiedział, że dostał ode mnie taką informację.
to nie idzie pismo tylko w wiadomości meilowej jest informacja o co chodziPCPR-Trz pisze: ↑10 mar 2020, 12:50Z tego, co wiem, to w momencie wypisania uzupełnień przy ocenie formalnej, zapisaniu tego (i nie przekazywaniu do oceny merytorycznej), z automatu idzie pismo do wnioskodawcy. Ja tak zrobiłam, a wnioskodawca zadzwonił do mnie i powiedział, że dostał ode mnie taką informację.
pismo i ocenę formalną robi realizator podstawowy, a rozszerzony obie te sprawy akcpetujelena8 pisze: ↑11 mar 2020, 10:14Dziękuję Tomasz za wzór pisma i podpowiedzi odnośnie SOW. Rozumiem, że ocenę formalną robi realizator podstawowy a pismo wysyłasz jako r.rozszerzony? i czy ta osoba faktycznie ma upoważnienie od dyr? u nas up o starosty ma dyrektorka i wicedyrektorka i zastanawiam się czy każde pismo ma wysłać osoba do tego upoważniona czy zwykły pracownik.