Pierwszy wniosek z AS złożony (źle) i co dalej..? - System Obsługi Wsparcia finansowanego ze środków PFRON - SOW

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 10 mar 2020, 12:50

Z tego, co wiem, to w momencie wypisania uzupełnień przy ocenie formalnej, zapisaniu tego (i nie przekazywaniu do oceny merytorycznej), z automatu idzie pismo do wnioskodawcy. Ja tak zrobiłam, a wnioskodawca zadzwonił do mnie i powiedział, że dostał ode mnie taką informację.
PCPR-Trz
Awatar użytkownika
Referent
Od: 30 wrz 2016, 8:43
Zajmuję się:

Napisano: 10 mar 2020, 13:09

PCPR-Trz pisze:Z tego, co wiem, to w momencie wypisania uzupełnień przy ocenie formalnej, zapisaniu tego (i nie przekazywaniu do oceny merytorycznej), z automatu idzie pismo do wnioskodawcy. Ja tak zrobiłam, a wnioskodawca zadzwonił do mnie i powiedział, że dostał ode mnie taką informację.
Czyli jest to taka informacja do wnioskodawcy że wniosek należy uzupełnić. A przygotowana w formie pisma z terminem? Zastanawiam się czy konieczne jest generowanie pisma o brakach formalnych czy taka notatka wystarczy. Pismo wiadomo musi być przygotowane z prog libreoffice ze zmiennymi, nie wiem czy da się zrobić jeden wzór skoro wariantów może być sporo.
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 10 mar 2020, 23:31

o brakach można poinformować na dwa sposoby, zależy od zasad (tych realizatora, o ile są) jakie macie wprowadzone w jednostce:

1. z konta realizatora podstawowego ocenić formalnie: dajemy do poprawy i w okienku poniżej wpisujemy co brakuje, co jest źle itp
2. zanim zrobimy pkt 1, można wygenerować pismo (trzeba mieć szablon wstawiony oddzielnie dla każdego naboru), w szablonie wstawić zmienną {pole1} i przy generowaniu pisma w zakładce "dane pisma" mamy okienko "Własne pole (1):", gdzie wpisujemy to co ma się pojawić w generowanym piśmie w {pole1}

ja robię obie rzeczy, a Wy jak chcecie ;)

a jeszcze jedno, jeśli chodzi o kolejność, jak ocenicie wniosek formalnie i odeślecie "do poprawy" to już pisma nie wygenerujecie, dlatego jak ktoś będzie chciał pismo wysłać, najpierw wysyła pismo, później ocenia formalnie "do poprawy"

wzór pisma w załączeniu
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Napisano: 10 mar 2020, 23:32

PCPR-Trz pisze:
10 mar 2020, 12:50
Z tego, co wiem, to w momencie wypisania uzupełnień przy ocenie formalnej, zapisaniu tego (i nie przekazywaniu do oceny merytorycznej), z automatu idzie pismo do wnioskodawcy. Ja tak zrobiłam, a wnioskodawca zadzwonił do mnie i powiedział, że dostał ode mnie taką informację.
to nie idzie pismo tylko w wiadomości meilowej jest informacja o co chodzi
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 11 mar 2020, 10:14

Dziękuję Tomasz za wzór pisma i podpowiedzi odnośnie SOW. Rozumiem, że ocenę formalną robi realizator podstawowy a pismo wysyłasz jako r.rozszerzony? i czy ta osoba faktycznie ma upoważnienie od dyr? u nas up o starosty ma dyrektorka i wicedyrektorka i zastanawiam się czy każde pismo ma wysłać osoba do tego upoważniona czy zwykły pracownik.
lena8
Referent
Od: 13 mar 2017, 13:25
Zajmuję się: PFRON

Napisano: 11 mar 2020, 13:48

lena8 pisze:
11 mar 2020, 10:14
Dziękuję Tomasz za wzór pisma i podpowiedzi odnośnie SOW. Rozumiem, że ocenę formalną robi realizator podstawowy a pismo wysyłasz jako r.rozszerzony? i czy ta osoba faktycznie ma upoważnienie od dyr? u nas up o starosty ma dyrektorka i wicedyrektorka i zastanawiam się czy każde pismo ma wysłać osoba do tego upoważniona czy zwykły pracownik.
pismo i ocenę formalną robi realizator podstawowy, a rozszerzony obie te sprawy akcpetuje

nie patrz kto u mnie podpisuje, podpis możesz dodać lub nie, ja akurat dodaje

jeśli dodasz podpis to powinna tam być osoba, która jest realizatorem rozszerzonym
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 11 mar 2020, 22:36

A nr kancelaryjny przy ocenie formalnej wniosku?
Ala1981
Praktykant
Od: 01 mar 2019, 12:06
Zajmuję się: rehabilitacja społeczna

Napisano: 11 mar 2020, 23:27

Ala1981 pisze:
11 mar 2020, 22:36
A nr kancelaryjny przy ocenie formalnej wniosku?
ale co czy wpisywać? już nie jest obowiązkowy (tak mi się wydaje, że już nie ma tam gwiazdki), ale jak masz to sobie wpisz
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor

Napisano: 19 mar 2020, 13:59

Jak wygląda sprawa z wysyłaniem pisma do wnioskodawcy za pośrednictwem SOW? Pismo, które zostanie zatwierdzone przez realizatora rozszerzonego automatycznie przesyła się na adres mailowy wnioskodawcy? Do wnioskodawców, którzy złożyli wniosek samodzielnie w systemie wysyłacie pisma jedynie za jego pośrednictwem czy również pocztą tradycyjną?
anna_
Praktykant
Od: 22 mar 2017, 20:08
Zajmuję się: PFRON dofinansowania

Napisano: 19 mar 2020, 15:14

Wnioski złożone w SOW, pisma tylko w SOW.
leon
Referent
Od: 06 lis 2017, 15:18
Zajmuję się: SO, WTZ, BA, Aktywny Samorząd

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x