PILNE!!!Mąż przebywa za granicą, czy należy sie KDR?

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
Johny

Re: PILNE!!!Mąż przebywa za granicą, czy należy sie KDR?

Post autor: Johny »

wspierająca pisze:Przyznać - nie przyznać
A pamiętacie, że powinniśmy mieć do wglądu dokument tożsamości? Skoro Pan przebywa za granicą, to wątpię żeby jego żona miała w Polsce jego dowód osobisty i w ten sposób problem sam się rozwiązuje.
to spójrz na paragraf 10 ust. 8 rozporządzenia...
wspierająca

Post autor: wspierająca »

Zgadzam się.
Ja niestety nie mam takiej możliwości, ale skoro takową posiadasz, to korzystaj.
REWKA

Post autor: REWKA »

Uprawnienia wynikające z programu przysługują członkom rodziny wielodzietnej spełniającym warunki, o których
mowa w art. 5 ustawy z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej - a więc:osobom mającym miejsce zamieszkania i przebywającym na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej;

Tak nam mówiono na szkoleniu :) i tego sie trzymamy
Johny

Post autor: Johny »

właśnie dzwoniłem do ministerstwa w tej sprawie i Pani powiedziała mi, że jak najbardziej karta się należy bo mąż jest obywatelem Polski i ta karta mu się należy, a to że obecnie przebywa za granica nie przeszkadza...
TAKI SAM PROBLEM

Post autor: TAKI SAM PROBLEM »

To jak będę u rodziny w Norwegi to karty nie dostanę bo żona powiedziała , że przebywam za granicą :lol:
To nie o takie przebywanie chodzi w pojęciu pobytu . Wyjazd na trzy tygodnie pozbawia mnie prawa do karty :shock: :shock: :shock:
Tak to nie działa .
ODPOWIEDZ