to spójrz na paragraf 10 ust. 8 rozporządzenia...wspierająca pisze:Przyznać - nie przyznać
A pamiętacie, że powinniśmy mieć do wglądu dokument tożsamości? Skoro Pan przebywa za granicą, to wątpię żeby jego żona miała w Polsce jego dowód osobisty i w ten sposób problem sam się rozwiązuje.
PILNE!!!Mąż przebywa za granicą, czy należy sie KDR?
Re: PILNE!!!Mąż przebywa za granicą, czy należy sie KDR?
Zgadzam się.
Ja niestety nie mam takiej możliwości, ale skoro takową posiadasz, to korzystaj.
Ja niestety nie mam takiej możliwości, ale skoro takową posiadasz, to korzystaj.
Uprawnienia wynikające z programu przysługują członkom rodziny wielodzietnej spełniającym warunki, o których
mowa w art. 5 ustawy z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej - a więc:osobom mającym miejsce zamieszkania i przebywającym na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej;
Tak nam mówiono na szkoleniu
i tego sie trzymamy
mowa w art. 5 ustawy z dnia 12 marca 2004 r. o pomocy społecznej - a więc:osobom mającym miejsce zamieszkania i przebywającym na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej;
Tak nam mówiono na szkoleniu

właśnie dzwoniłem do ministerstwa w tej sprawie i Pani powiedziała mi, że jak najbardziej karta się należy bo mąż jest obywatelem Polski i ta karta mu się należy, a to że obecnie przebywa za granica nie przeszkadza...
To jak będę u rodziny w Norwegi to karty nie dostanę bo żona powiedziała , że przebywam za granicą
To nie o takie przebywanie chodzi w pojęciu pobytu . Wyjazd na trzy tygodnie pozbawia mnie prawa do karty
Tak to nie działa .

To nie o takie przebywanie chodzi w pojęciu pobytu . Wyjazd na trzy tygodnie pozbawia mnie prawa do karty

Tak to nie działa .
Oprócz PILNE!!!Mąż przebywa za granicą, czy należy sie KDR? - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
Co zrobić z kartą która straciła ważność...
Gdzie wprowadzać ? Pomocy :(
Produkcja kart
adres zameldowania stałego a adres tymczasowy
do kiedy można składać kdr?
numer decyzji
zapomniała o jednym dziecku
wzór decyzji
szkolenie z KDR z Robertem Bartosik kto jedzie
gdzie można edytować wprowadzony wniosek
czas oczekiwania
zakręciłam się
wprowadzenie rodziny do programu