PILNE !!! Proszę o pomoc - obniżka alimentów
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
PILNE !!! Proszę o pomoc - obniżka alimentów
Powzięto informację o obniżce alimentów od grudnia 2020 r. o czym nie zostaliśmy poinformowani. Pani na wezwanie przyniosła odpis tego wyroku. Komornik nie może przesłać nam informacji o wpływie tytułu wykonawczego, bo wyrok z klauzulą wykonalności ma dłużnik. Świadczenia za wrzesień zostały wstrzymane. Co w takiej sytuacji zrobić? Czy te świadczenia za wrzesień przepadły? Czy wypłacić w październiku w poprzedniej wysokości?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA/ŚR/500+
- Kontakt:
Re: PILNE !!! Proszę o pomoc - obniżka alimentów
A dlaczego wierzycielka nie odwiedzi Komornika z wyrokiem dot. niższych alimentów ?
- Ewela77
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
No cóż u mnie to nie tylko za wrzesień świadczenia by przepadły ale ja robię wierzycielce zwrot od grudnia 2020r. (tej różnicy oczywiście ) 

Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
-
- Referent
- Kontakt:
Była z odpisem, ale komornik chce z klauzulą wykonalności, a taki ma dłużnik, bo na jego wniosek zostały obniżoneReferentka_ pisze: 07 paź 2021, 13:21 A dlaczego wierzycielka nie odwiedzi Komornika z wyrokiem dot. niższych alimentów ?
-
- Referent
- Kontakt:
Oczywiście będę robić niezależnie pobrane, ale teraz kwestia tego września co z tym zrobićEwela77 pisze: 07 paź 2021, 14:51 No cóż u mnie to nie tylko za wrzesień świadczenia by przepadły ale ja robię wierzycielce zwrot od grudnia 2020r. (tej różnicy oczywiście )![]()

Oprócz PILNE !!! Proszę o pomoc - obniżka alimentów - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
zaświadczenie
BRAK PRAWA JAZDY DŁUŻNIKA
SPRAWOZDANIE TAB. F
Skład rodziny
Zbiór centralny z FA - problem
Jak byscie postąpili w takiej sytuacji z dłużnikiem?
podstawa prawna decyzji na nowy okres
Dochód a alimenty zaległe ??
zmiana wysokości odsetek za opóźnienie od 07.10.2021
nowy skład rodziny
Sprawozdanie z FA
do kiedy przyznajemy świadczenia
alimety w jednym miesiącu na ile dzielimy
Bigi
DŁUŻNIK
wniosek/decyzja Sygnity