nowy skład rodziny
-
- Stażysta
- Zajmuję się: wszystko co możliwe
- Kontakt:
nowy skład rodziny
Osoba pobiera u nas FA, w składzie był tylko z córką. We wrześniu zgłosił, że zmienił się skład rodziny (dodał partnerkę, jej dziecko i dziecko wspólne). Pytanie teraz jak to ugryźć na nowy okres zasiłkowy. Bo wychodzi mi walidacja że dziecko urodziło się później niż dziecko się urodziło (pracuję na sygnity). Co teraz powinnam zrobić skoro decyzji nie zdążyłam wcześniej wydać? Czy zrobić decyzję na dwójkę a potem decyzję zmieniającą? Czy da się to jakoś zrobić w jednej decyzji? Proszę o podpowiedzi 

-
- Stażysta
- Kontakt:
Re: nowy skład rodziny
proszę o porady
- Ewela77
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
spróbuj wprowadzić nowy wniosek ( o zmianę świadczenia ze względu na zmianę sytuacji) z datą z jaką wierzyciel zgłosił zmiany. Powinien zaczytać Ci ten wcześniej złożony i tam dodaj te osoby.
Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
-
- Stażysta
- Kontakt:
jako że mam wniosek jeszcze nie rozpatrzony, nie mam możliwości połączyć wniosku z wnioskiem o zmianę, więc raczej musze wydać najpierw decyzje a dopiero później wprowadzić wniosek w związku ze zmianą. Chyba, że da się to jakoś jednak połączyć?Ewela77 pisze: 11 paź 2021, 10:09 spróbuj wprowadzić nowy wniosek ( o zmianę świadczenia ze względu na zmianę sytuacji) z datą z jaką wierzyciel zgłosił zmiany. Powinien zaczytać Ci ten wcześniej złożony i tam dodaj te osoby.
- Ewela77
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to spróbuj w tym "starym" tj pierwszym wniosku zmienić datę wpływu na taką z jakim dniem zgłoszono zmiany
Po prostu nie lubię być sztucznie miła ..
-
- Stażysta
- Kontakt:
Nie mogę bo wniosek jest z 27.08 a zgłosił w październiku zmianę więc muszę rozstrzygnąć i go wypłacić jeszcze w październiku. Trudno zrobię decyzję ze starym składem a później w związku ze zmianą.
Oprócz nowy skład rodziny - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
SPRAWOZDANIE TAB. F
Skład rodziny
Zbiór centralny z FA - problem
Jak byscie postąpili w takiej sytuacji z dłużnikiem?
podstawa prawna decyzji na nowy okres
Dochód a alimenty zaległe ??
PILNE !!! Proszę o pomoc - obniżka alimentów
zmiana wysokości odsetek za opóźnienie od 07.10.2021
Sprawozdanie z FA
do kiedy przyznajemy świadczenia
alimety w jednym miesiącu na ile dzielimy
Bigi
DŁUŻNIK
wniosek/decyzja Sygnity
czy przyznać alimenty
Wniosek o wszczęcie egzekucji