do kiedy przyznajemy świadczenia
do kiedy przyznajemy świadczenia
Osoba uprawniona przynosi zaświadczenie z uczelni, na czas trwania semestru zimowego 2021/2022 do 31-03-2022r. W każdym okresie świadczeniowym wystawiają dwa zaświadczenia. Do kiedy powinnam przyznawać świadczenia?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA/ŚR/500+
- Kontakt:
Re: do kiedy przyznajemy świadczenia
A we wniosku co jest zaznaczone? że będzie kontynuować naukę czy nie ?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA/ŚR/500+
- Kontakt:
Ja bym przyznała na cały okres
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
cały okres.
Zaświadczenia nie są wymagane
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Praktykant
- Zajmuję się: fa
- Kontakt:
ja bym przyznała do końca marca.Pierwszy raz spotykam się z takim zakończeniem semestru.młoda pisze:Osoba uprawniona przynosi zaświadczenie z uczelni, na czas trwania semestru zimowego 2021/2022 do 31-03-2022r. W każdym okresie świadczeniowym wystawiają dwa zaświadczenia. Do kiedy powinnam przyznawać świadczenia?
Pamiętaj, że to Ty później musisz przypilnować, by dostarczono Ci zaświadczenie w kwietniu, bo to Ty będziesz później musiała dochodzić NP. a jak przyznaję na czas zaświadczenia to oni muszą się pilnować by złożyć nowy wniosek. Ty masz tzw. "dupochron"
-
- Praktykant
- Zajmuję się: fa
- Kontakt:
de Charette pisze:cały okres.
HanaOgi pisze: 29 gru 2021, 20:59serio nie wymagacie zaświadczeń od studentów i osób pełnoletnich???To jak sprawdzasz, czy we wrześniu student jest studentem?? i co w sytuacji kiedy jakimś trafem okaże się, że po 1 semestrze rzucił studia bo sesji nie zaliczył??młoda pisze:Osoba uprawniona przynosi zaświadczenie z uczelni, na czas trwania semestru zimowego 2021/2022 do 31-03-2022r. W każdym okresie świadczeniowym wystawiają dwa zaświadczenia. Do kiedy powinnam przyznawać świadczenia?
często mam sytuację, że dzieciak skończy np. 18 marca 18 lat a od 19go już nie chodzi do szkoły, bo już takie dorosłe się czuje.. Fajnie, że choć matki przychodzą i narzekając na te dzieci mówią: a mój/moja rzuciła szkołę dzień po 18tce.. Nie muszę robić żadnych postępowań bo i tak przyznałam do końca marca..
Jest jakiś artykuł na to, by nie brać zaświadczeń??
Oprócz do kiedy przyznajemy świadczenia - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Zbiór centralny z FA - problem
Jak byscie postąpili w takiej sytuacji z dłużnikiem?
podstawa prawna decyzji na nowy okres
Dochód a alimenty zaległe ??
PILNE !!! Proszę o pomoc - obniżka alimentów
zmiana wysokości odsetek za opóźnienie od 07.10.2021
nowy skład rodziny
Sprawozdanie z FA
alimety w jednym miesiącu na ile dzielimy
Bigi
DŁUŻNIK
wniosek/decyzja Sygnity
czy przyznać alimenty
Wniosek o wszczęcie egzekucji