życzliwy został inco gnito do tej pory!nie wiemy komu podziekować za zgłoszenie sprawy do PIP.niestety nie polepszylo to sytuacji na stałe.było lepiej z grafikami tylko przez kilka mcy
chciałabym sie dowiedziec kto pracuje w placówce niepublicznej i jak tam przedstawia sie sytuacja płac i podwyzek oraz czy macie jakies dodatkowe przywileje,np premie lub \"wczasówki\" i czy sa na to odpowiednie przepisy regulujące ich wypłatę?
szkoda bardzo, ze nauczyciel stazysta ma okolo 1900 zł brutto a stazysta pracownik socjalny mimo ze tez po studiach ma brutto 860 zł, nie narzekajcie bo nauczyciele i wychowawcy nie maja tak zle, popatrzcie na innych
patrze na innych.U mnie pr.socjalny ze srednim wykształceniem ma 2600zł brutto i najmniej 2nocki 100%płatne w mcu(zawsze w weekend)wiec ma do tego jeszcze dodatek.Jest tez opiekunem prawnym 2 lub 3 dzieci .Zarabia ode mnie wiecej!nie warto w Polsce miec wyższego wykształcenia.licża sie nadal układy i znajomości!!!:(
~zosia co ty opowiadasz ze macie pracownika socjalnego ze średnim wykształceniem który pracuje na nocki. To jest wychowawca czy pracownik socjalny, czy może on jeździ w teren w nocy?
I co ma do tego że jest opiekunem prawnym ?
Po przeczytaniu wszystkich postów utwierdzam sie w przekonaniu,że praca wychowawcy w DD to raczej służba i typowe powołanie ,bo faktycznie zarobki są żenujące za tak ciężką,odpowiedzialną pracę:((
Iza-Wychowawca we Wschodniej Polsce- 1410 zł brutto.Bez komentarza.
normalnie.pracownik socjalny nie ma nawet licencjatu.jest po 2letnim studium a nocki ma bo brakuje personelu i w ten sposób dyr \"łata\"dziury!ostatnia nocka pr socjalnego byla w sobote i oczywiscie 100%platna.wiem co pisze!a pr socjalny moze miec nocki wiec nie wszedzie jest tak jak byc powinno:(