płace w Domach Dziecka - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 16 z 17    [ Posty: 162 ]

Napisano: 11 lis 2010, 0:13

u nas to wychowawcy maja lepiej, stad moj wczesniejszy post. Heh widac wszedzie jest zle, dobrze maja ci, ktorzy mają \"plecy\" i nie ma szans na poprawe. trza chyba zmienic branze... a szkoda bo praca socjalna na studiach to byl moj swiadomy wybór
~pracownik socjalny

Napisano: 26 lis 2010, 23:18

to że wychowawcy na kp mają takie niskie pensje zawdzięczają samorządom i prezydentom miast, ja pracuję na kn, ale od roku z ramienia związków zawodowych piszę pisma do prezydenta miasta, chodzimy na rozmowy z radnymi (którzy przed wyborami byli za podwyżkami dla pracowników samorządowych) walczymy o godne pensje, protestowaliśmy nawet pod oknami Pana prezydenta, a on co? powiedział że nie da i już, bo mu się tak podoba, a ludzie co? wybrali go na drugą kadencje
~dd

Napisano: 14 gru 2010, 15:15

witam, interesuje mnie pensja referenta w domu dziecka, a dokladnie referenta ds. kadrowych, czy moze ktos wie i moze mi pomoc, albo odeslac na inna strone?
~anna

Napisano: 11 sty 2011, 1:44

O rany - czytam i włos się na głowie jeży. Myślałam że tylko war.-maz. to 1500 brutto a to pospolita praktyka.
Ja nie wiem jak z tego żyć.
I zgadzam się że podpisanie takiej umowy to \"psucie rynku\", to niemoralne aby wykonywać wysoko kwalifikowaną, super odpoweidzialną pracę za pensję kiepskiej sprzataczki. Wolałabym sprzątać ( chociaż w sumie - zakres obowiązków...).
Walka z KN oczywiście nie ma sensu - po prostu wszyscy powinniśmy ja mieć a rozróżnienie warunków pracy pracowników o tych samych kwalifikcjach ( tj inne godziny i płace) mi trąci niezgodnością z konstytucją.
~zosia

Napisano: 11 sty 2011, 11:46

czy w placówkach niepublicznych wychowawcy pracujacy z KP maja dodatki stażowe?jesli tak to prosze o podanie ich wys. w zależności od lat pracy.z góry dziękuje
~zosia

Napisano: 11 sty 2011, 21:39

nie ma. jest tyranie za 1000 zł.Omijajcie szerokim łukiem te niepubliczne.
~wf

Napisano: 16 sty 2011, 19:18

1120 zł netto na 1/2 etatu w Warszawie
~Lutraki

Napisano: 12 lut 2011, 1:19

czy godziny nocne zatrudnionych z KP są droższe niż zatrudnionych z KN, ostatnio dyrekcja stwierdziła ze pracownicy z KP nie będą mieć nocek, gdyż placówke za dużo to kosztuje.....
coś nie tak....
~ADA

Napisano: 12 lut 2011, 20:20

raczej tych z kn są droższe...przecież nauczyciel dyplomowany ma duże zarobki i jego noce są droższe...a wychowawca z kp przecież zarabia mniej...jak się płaci za noce w twoim dd sprawdź w regulaminie placówki...a poza tym jeśli wych. z kn pracuje tygodniowo 26 godzin i ma noc...a może nawet dwie to w zasadzie nie pracuje z dziećmi
czy w waszych dd na nocy jest dwóch pracowników pedagogicznych?
~teresa

Napisano: 12 lut 2011, 20:52

ADA nocki pracowników z KP chyba są droższe niż z pracowników z KN jeśli są nadgodzinami. Nocki macie w etacie?

\"Art. 151 1 §1 k.p. dodaje, że za pracę w godzinach nadliczbowych oprócz normalnego wynagrodzenia, przysługuje pracownikowi dodatek. Jego wysokość wynosi

* 100 proc. wynagrodzenia za pracę w godzinach nadliczbowych przypadających w nocy, w niedziele i święta niebędące dla pracownika dniami pracy (zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy) oraz w dniu wolnym od pracy udzielonym pracownikowi w zamian za pracę w niedzielę lub w święto(zgodnie z obowiązującym go rozkładem czasu pracy)
* 50 proc. wynagrodzenia za pracę w godzinach nadliczbowych w pozostałych dniach\" (https://www.prawo.egospodarka.pl/7244,Do ... ,34,3.html)
~etatysta

Strona 16 z 17    [ Posty: 162 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x