ja nie korzystam z tych kart także nie pomogę w tej kwestii, swoją prace wykazuje jedynie w sprawozdaniach miesięcznych. Notatek nie robię z każdej wizyty, jedynie z takich gdzie były jakieś problemy lub prośby.
~amelia czy twój mail jest na pewno prawidłowy? nie powinno być na końcu .com ??
~ren31 ja również wolałabym nie robić tych planów, uważam że one sprawdzają się w placówkach gdzie wychowawcy mają kontrole nad wypełnianiem zadań założonych w planie. Ja już widzę, że część RZ plan włożyła miedzy inne dokumenty głęboko w szafie no ale jak trzeba to trzeba...aha zapomniałabym, my mam obecnie 84 rodziny
do Agi , a co z końcową oceną rodziny zastepczej, pisanej do sądu- macie już może druki orazjaka jest wasza interpretacja art,128 ustawy o predyspozycjach czy to tez nalezy do obowiazku koordynatorow?,
Cześć.Ja mam 21 rodzin. moje uwagi na temat pracy z rodz.zas. najlepsz współpraca jest z rodzinami zawodowymi, wymiana informacji, świadomośc problemów.Najgorzej rodziny spokrewnione (oczywiście nie wszystkie), brak świadomości problemu, zamiatanie problemów pod dywan , niechec wspólpracy.Z czasem jest coraz lepiej ale babcie jako rodzina zastepcza to moim zdaniem drobna pomyłaka. Jak często odwiedzacie rodziny?
1) sytuację dziecka umieszczonego w rodzinie zastępczej oraz w rodzinnym domu dziecka;
2) rodzinę zastępczą oraz prowadzącego rodzinny dom dziecka.
to owszem mamy druki i już od lutego robimy oceny i dzieci i rodzin. w druku znajdują się między innymi np: ocena wywiązywania się zadań związanych z pełnieniem funkcji rodziny zastępczej czyli powiedzmy : dostęp do świadczeń zdrowotnych itp