Jak w Waszych placówkach będzie wyglądała nowa dokumentacja? macie już jakiś zarys \"planu pomocy dziecku\"? co ile czasu będzie modyfikowany na interwencji? może ktoś ma już gotowy druk takiego planu( niewypełniony) ?
Dziękuję
jakoś za zarys nawet nie mam sie kiedy zabrać bo jeszcze statutu i regulaminu nie mogę dostosowac bo nie wyrabiam w czasie - ciagle cos się dzieje....no i jeszcze nowe wątki na forum:)
ale myślę sobie, ze przecież mieliśmy indywidualne plany pracy z dzieckiem więc pewnie będzie to ten sam dokyment
jakoś za zarys nawet nie mam sie kiedy zabrać bo jeszcze statutu i regulaminu nie mogę dostosowac bo nie wyrabiam w czasie - ciagle cos się dzieje....no i jeszcze nowe wątki na forum:)
ale myślę sobie, ze przecież mieliśmy indywidualne plany pracy z dzieckiem więc pewnie będzie to ten sam dokyment
no i właśnie!
rozmawiałam z wydziałem polityki społecznej również na ten temat, i tam pani potwierdziła, że plan pomocy dziecku = IPP, dodaje się tylko sugestie asystenta rodziny dziecka.
ale, dlaczego już tak panikujecie? nas nowe rozporządzenie i ustawa dotyczyć będzie od 2013.
Dotyczy Interwencji i socjalizacji ale wiadomo, że bardziej interwencji -plan pisze się po przyjęciu dziecka do placówki( wszystko napisane jest w rozporządzeniu i ustawie).