alimenty dla wychowanków - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 12 sty 2012, 13:35

zastanawiam się czy w swoich placówkach występujecie z pozwami alimentacyjnymi od rodziców dla dzieci......wiem, ze jeśli rodzice nie mają kasy - nie będą płacić i fundusz nie da bo na dziecko w placówce sie nie należy - czy tak???? i czy wtedy jest sens wystąpić do sądu mimo wszystko o zasądzenie alimentów???
a jeśli jakiś rodzic dziwnym trafem miałby coś tam zapłacić to co???? można np. załozyć książeczkę takiemu dzieciakowi i odkładać te pieniądze???? tylko co wtedy z odpłatnością za pobyt w placówce bo kogo uznać za dysponującego dochodem dziecka.....powiedzcie czy ruszaliscie kiedykolwiek temat alimentów dla swoich wychowanków
~monika

Napisano: 12 sty 2012, 13:53

Ponoć wg nowej ustawy (nie wiem,nie znam,zarobiony jestem) to PCPR <MOPS maja występowac o alimenty dzieci umieszczonych w placówkach.Klną to jak ch.olera.
~Ania

Napisano: 12 sty 2012, 20:11

Niestety szybciej nasze dzieci(jak dorosną i będą zarabiać) będą płacić swoim rodzicom alimenty(polecam artykuł w Polityce). Proceder straszny.
Miałem już taki przypadek.
~Leon

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x