Witam
Bardzo proszę, Posiadacze wiedzy w tym temacie... pomóżcie. Czy osoba z ograniczoną władzą rodzicielską naprawdę może stracić pracę? Od czterch lat jestem ojcem z ograniczoną opieką, pracuję na stanowisku wychowawcy. Płacę alimenty.
Nie wygląda to dobrze, artykuł mówi jednoznacznie, że nie można mieć ograniczonej władzy rodzicielskiej.Tylko jak to pracodawca zweryfikuje?Może na razie się nie ujawniaj, ale nie wiem czy to dobra rada
Dziękuję za choć jeden głos w dyskusji. Jestem w kropce. Też myślę, żeby narazie siedzieć cicho, chociaż wszystko w rękach dyrektora i jego dobrej woli. Zaznaczam, że w takiej sytuacji nie jestem jeden.
Jeśli dyrektor będzie posiadał wiedzę o twojej sytuacji to raczej będzie musiał zastosować się do przepisów.Tak myślę, ale może ktoś bardziej kompetentny wypowie się w temacie.
Nie bardzo to widzę. Od nowego roku każdy pracownik składa oświadczenie o wypełnieniu obowiązku alimentacyjnego, ograniczeniu władzy i niekaralności za przestępstwa umy slne w tym skarbowe. Siedź cicho i licz na to, że nie bedziesz musiał składać oświadczenia.