ART. 98 p.3 POMOCY - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 12 sty 2012, 18:04

Witam
Bardzo proszę, Posiadacze wiedzy w tym temacie... pomóżcie. Czy osoba z ograniczoną władzą rodzicielską naprawdę może stracić pracę? Od czterch lat jestem ojcem z ograniczoną opieką, pracuję na stanowisku wychowawcy. Płacę alimenty.
~major

Napisano: 12 sty 2012, 18:14

Nie wygląda to dobrze, artykuł mówi jednoznacznie, że nie można mieć ograniczonej władzy rodzicielskiej.Tylko jak to pracodawca zweryfikuje?Może na razie się nie ujawniaj, ale nie wiem czy to dobra rada
~bella

Napisano: 12 sty 2012, 19:04

Dziękuję za choć jeden głos w dyskusji. Jestem w kropce. Też myślę, żeby narazie siedzieć cicho, chociaż wszystko w rękach dyrektora i jego dobrej woli. Zaznaczam, że w takiej sytuacji nie jestem jeden.
~major

Napisano: 12 sty 2012, 19:17

Jeśli dyrektor będzie posiadał wiedzę o twojej sytuacji to raczej będzie musiał zastosować się do przepisów.Tak myślę, ale może ktoś bardziej kompetentny wypowie się w temacie.
~bella

Napisano: 12 sty 2012, 19:51

Musisz skarżyć ustawę za niezgodną z konstytucją.
~kuratorka

Napisano: 12 sty 2012, 21:41

Kuratorka, napisz proszę coś więcej. Jakies światełko w tunelu...
~major

Napisano: 12 sty 2012, 22:27

Nie bardzo to widzę. Od nowego roku każdy pracownik składa oświadczenie o wypełnieniu obowiązku alimentacyjnego, ograniczeniu władzy i niekaralności za przestępstwa umy slne w tym skarbowe. Siedź cicho i licz na to, że nie bedziesz musiał składać oświadczenia.
~Marcin

Napisano: 12 sty 2012, 22:44

A czy pracodawca ma prawo pytać o stan cywilny, alimenty, kredyty itd.?
~etatysta

Napisano: 12 sty 2012, 23:19

Marcin nowy rok to 2013 czy 2012?
~casus

Napisano: 13 sty 2012, 0:18

masz ograniczoną władzę czy uregulowane kontakty i matka ma prawo decydowania w kwestii........ Jak jest napisane w postanowieniu.
~ale jaja

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x