Podpalenie OPS-u przez podopiecznego - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 3 z 7    [ Posty: 61 ]

Napisano: 16 gru 2014, 23:06

Adam30 pisze: Nie rozumiem czemu ta kobieta nie uciekała kiedy była oblewana? Czekała na podpalenie? Dziwne. Normalną reakcją jest unik, obrona albo oddalenie się. Dziwne.

Usiłujesz być cyniczny ? Nie udaje Ci się to.
baśka

Napisano: 16 gru 2014, 23:31

jerzozwierz pisze:Proponuję akcję - w określony dzień wszyscy, we wszystkich JOPS w kraju czarne wstążki, z informacją do mediów. Przede wszystkim uczczenie pamięci koleżanki oraz solidarność z drugą, walczącą o życie, a przy tej okazji zwrócenie uwagi opinii publicznej na nasze problemy. Co Wy na to?
Podobny pomysł i w naszym ośrodku się zrodził. Były nawet głosy, by zorganizować marsz milczenia przed budynkiem Sejmu.
baśka

Napisano: 17 gru 2014, 9:24

Czarne wstążki, koszulki tu nie pomogą. Może media zauważyły by taki ogólnopolski marsz pracowników socjalnych przeciw przemocy?
Dostaliście odpowiedzi z MPiPS na nasze pisma o dodatki 250zł i poprawę wynagrodzeń? Żenada!!!
Mówi się o nas - służby społeczne -dobre!. Służby to są wyposażone i odpowiednio opłacane. My jesteśmy teraz tylko sługami społecznymi - pomiędzy młotem. czyli ludźmi w potrzebie a kowadłem - MPiPS em.
Wykonujemy jeden z najbardziej niewdzięcznych zawodów- ale za to mamy do tego POWOŁANIE i MISJĘ i ALTRUIZM i.....BIEDĘ .
zisis
Praktykant
Od: 12 paź 2009, 10:27
Zajmuję się:

Napisano: 17 gru 2014, 11:44

Jak dla mnie to bezkarnośc urzędasów wywołała, ze facet wziął sprawiedliwośc w swoje ręce.
Dla swojego dobra zamiast kokardek czy innego błaznowania weźcie się za swoje kierownictwo...
Jak Wy ich nie przyciśniecie to my Was spalimy żywcem...
Jesteście nie między MIPSEM a Klientem, tylko miedzy człowiekiem a Waszym bezpośrenim kierownictwem które jedyne co robi to pije kawe i koloruje statystyki !

dziekuje , pozdrawiam
dłużnik

Napisano: 17 gru 2014, 11:48

Ja proponuję administratorom zablokować IP osoby o nicku "dluznik", czuję się zastraszana i dla mnie stwierdzenie "jak wy ich nie przyciśniecie to my was spalimy żywcem" jest groźbą!
sad rejonowy karny

Napisano: 17 gru 2014, 12:37

Asystenci, pracują w nieporównywalnie trudniejszych warunkach co za tym idzie ryzyko jest większe, jednak w środowiska wchodzą z ufnościom. Jeśli doświadcza niezrozumień(zakaz mówienia , myślenia norma ) to ze strony socjalnych, może to jest odpowiedź że czas na zmianę w podejściu do osób zwracających się o pomoc .Dla mnie ta tragedia jest odpowiedzią na to, że czas na zmiany .
Dorota30
Praktykant
Od: 16 gru 2014, 15:56
Zajmuję się:

Napisano: 17 gru 2014, 13:06

Nic, ale to nic nie uzasadnia tego, żeby odebrać komuś życie tylko dlatego, że jest się niezadowolonym lub sfrustrowanym własnym nieszczęściem.Dłużnik tu nawołuje i straszy innych, ale pracownik socjalny może czasem tylko wysłuchać podopiecznego a jak się postawi górze, to usłyszy, że może się zwolnić i szukać innej pracy. Zresztą to nie Wójt był oblany benzyną ani nie przełożony tych biednych dziewczyn. Na takie coś nie pozwala prestiż stanowiska. Natomiast prestiż zawodu pracownika socjalnego pozwala na takie podłe traktowanie.
zisis
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 17 gru 2014, 13:16

Nie odstawiajcie szopki. Jakieś wyjazdy na pogrzeb itd..
To sprawa dla prokuratury, ta weźmie pod uwagę wszelkie okoliczności łącznie z sytuacją zdrowia psychicznego napastnika.
Zdarzył się wypadek.
emila.

Napisano: 17 gru 2014, 13:37

Emila - wypadek est wtedy, gdy czasem nie można mu zapobiec. Inaczej jest jak ktoś do Ciebie przyjdzie poleje cię benzyną, podpali i zablokuje drzwi, żebyś spłonęła. Postaw się empatycznie w sytuacji osoby, która już nie żyje. Ja uważam, że można swoją obecnością i niewielką wpłatą na określone konto wesprzeć cierpiące rodziny. To dobrowolne działanie. Ty w tej "szopce" nie musisz brać udziału. Żyj poza tym i wesołych świąt dla Ciebie i Twoich bliskich.
zisis
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 17 gru 2014, 13:40

emila. pisze:Nie odstawiajcie szopki. Jakieś wyjazdy na pogrzeb itd..
To sprawa dla prokuratury, ta weźmie pod uwagę wszelkie okoliczności łącznie z sytuacją zdrowia psychicznego napastnika.
Zdarzył się wypadek.
Jeśli dla ciebie wyrażenie solidarności oznacza szopkę , to gratuluje podeści do tego problemu . swoja drogą odnoszę wrażenie , że za dożo socjalnych dodatkowo "spełnia se w roli kuratora " co niestety nijak ma się do pracy socjalnej.
Dorota30
Praktykant
Od: 16 gru 2014, 15:56
Zajmuję się:

Strona 3 z 7    [ Posty: 61 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x