PODPIS NA OŚWIADCZENIU - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 7    [ Posty: 70 ]

Napisano: 25 mar 2015, 11:25

co do tego, że duży ma zawsze rację zapytajmy Chińczyków. Ich jest najwięcej, na pewno mają rację ;)
hassan

Napisano: 25 mar 2015, 11:36

PS. jak ktoś składa nieprawdziwe oświadczenie ze sfałszowanym podpisem to naprawdę prokuratura nie ma problemu ze wskazaniem winnego (podpowiedź winny jest ten co złożył oświadczenie - fizycznie w Ośrodku).

no wiec w czym jest problem????? czy to podpisze wnioskodawca czy dana osoba ktorej wniosek dotyczy to i tak zawsze wina jest po stronie osoby skladajacej wniosek

a taka sytuacja Pani wychowuje dziecko z konkubentem ale z nim nie mieszka, prosi go o wypelnienie oswiadczenia o dochodach - Pan odmawia i co wtedy??? kobieta juz u was wniosku nie złoży przez konkubenta ktory nie chce zlozyc podpisu.

Za bardzo pewne rzeczy bierzecie dosłownie z tych oświadczeń wiem ze tam jest napisane oświadczenie członka rodziny ale interpretetować je mozna na 100 sposobów- taki już zawód prawnika
anonim

Napisano: 25 mar 2015, 11:41

znajomość języka polskiego się kłania.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 25 mar 2015, 11:43

"a taka sytuacja Pani wychowuje dziecko z konkubentem ale z nim nie mieszka, prosi go o wypelnienie oswiadczenia o dochodach - Pan odmawia i co wtedy??? kobieta juz u was wniosku nie złoży przez konkubenta ktory nie chce zlozyc podpisu."
Anonim, jak złoży o alimenty i przyniesie wyrok to rodzinne dostanie. Jeżeli nie utrzymuje kontaktów z ojcem dziecka to skąd może wiedzieć jak miał dochody i co np. z uzyskaniem dochodu. Jak ma za niego podpisywać i brać za to odpowiedzialność to lepiej jak nie złoży wniosku, bo kto w razie czego będzie zwracał nienależnie pobrane.
smal

Napisano: 25 mar 2015, 11:52

Ta dyskusja zmierza donikąd.
:idea: Proponuje podział: duże ośrodki biorą oświadczenia podpisane przez wnioskodawcę, małe ośrodki przez członków rodziny.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 25 mar 2015, 11:57

Takich bzdur jak ten cały gościu nawypisywał, to dawno nie czytałem - jak wół we wzorze oświadczenia jest napisane - co podkreslil iks jak krowie na rowie, że podpisuje je członek rodziny, którego dotyczy treść oświadczenia.

Potwierdza sie to, co wiele osób tu podnosiło -niektórzy pracownicy świadczeń rodzinnych po prostu nie potrafia czytać i to juz jest żenujace.
maja2

Napisano: 25 mar 2015, 13:30

maja2 pisze:Takich bzdur jak ten cały gościu nawypisywał, to dawno nie czytałem - jak wół we wzorze oświadczenia jest napisane - co podkreslil iks jak krowie na rowie, że podpisuje je członek rodziny, którego dotyczy treść oświadczenia.

Potwierdza sie to, co wiele osób tu podnosiło -niektórzy pracownicy świadczeń rodzinnych po prostu nie potrafia czytać i to juz jest żenujace.

Akurat to jest słaba argumentacja ponieważ w oświadczeniu o dochodzie opodatkowanym jest imię i nazwisko, oświadczam, że w roku ..... dochód wyniósł, podatek należny wyniósł.... itd. więc nigdzie tam nie ma JA, MÓJ, UZYSKAŁEM/AM, za to w dochodzie z tytułu prowadzonej działalności gospodarczej w formie karty lub ryczałtu i owszem, jest zapis UZYSKAŁEM/AM, więc skąd te rozbieżności, może stąd właśnie, że składając oświadczenie o dochodach opodatkowanych osoba musi przedstawić PIT-37 więc mamy możliwość weryfikacji wpisanych kwot a w dochodzie z działalności nie. - To odnieś się do tego.
gość 1982

Napisano: 25 mar 2015, 13:35

Zofia pisze:Ta dyskusja zmierza donikąd.
:idea: Proponuje podział: duże ośrodki biorą oświadczenia podpisane przez wnioskodawcę, małe ośrodki przez członków rodziny.
zgadzam sie z Toba, my sobie dalej bedziemy brać oświadczenia tak ja bierzemy od lat a wy nadal bierzcie oswiadczenia podpisane przez innych czlonków rodziny. ;)
wilk syty i owca cała
nowy

Napisano: 25 mar 2015, 13:43

Na zdrówko! Oby kiedyś was ktoś za tą bzdurę skontrolował i wyciągnął konsekwencje.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 25 mar 2015, 13:44

gość 1982 pisze:może stąd właśnie, że składając oświadczenie o dochodach opodatkowanych osoba musi przedstawić PIT-37
CO MUSI?! :shock: Was do reszty już pogrzało? :shock:
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 5 z 7    [ Posty: 70 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x