A dlatego, że powinni się sprawiedliwie dokładać do wspólnego interesu, w krajach skandynawskich w których standard życia jest generalnie najwyższy, bogaci płacą wysokie podatki. W USA w szczytowym okresie rozwoju najwyższe stawki podatku progresywnego przekraczały 90% - i wtedy rosły wieżowce. Trzeba to pojąć, że dopiero wsparcie klasy średniej i niższej zmaksymalizuje zyski, to z pieniędzy tych ludzi właściciele firm budują realne zyski, a nie poprzez cięcie kosztów. Cały świat odchodzi od neoliberalnych teorii ekonomicznych, nawet IMF w jednym z ostatnich raportów przyznało, że w celu rozwijania gospodarki trzeba wspomagać biedniejszych. Poczytaj sobie jak sprawiedliwie wygląda system podatkowy w PL.Emilka. pisze:A niby dlaczego? skoro ciężko i uczciwie pracuje na to?
Jestem przekonany, że jesteś podstawiony. Kolejny raz tłumaczę Ci, że jestem facetem. Po drugie, nie podoba mi się Twój protekcjonalny ton. Po trzecie, ci u steru się czasem zmieniają jak mawiał klasyk.Ares30 pisze:Światem rządzą bogacze a nie politycy moja droga.
Zastanawiam się ..refresh pisze: Niestety jednak w wielu opsach dziś wystarczającym argumentem jest to, że pracownicy sami kwalifikują się do pomocy, a podwyżek nie było od x lat.