Podwyżki dla pracowników MOPS - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 11 z 20    [ Posty: 196 ]

Napisano: 09 lip 2015, 21:44

Taka gwara ;) ty z tego co piszesz jesteś kierownikiem więc coś nas różni
refresh

Napisano: 09 lip 2015, 21:50

Zostawmy kierownika/dyrektora.Nie jest to ważne. Jesteśmy po pracy ...Co nas różni?
Emilka.

Napisano: 09 lip 2015, 22:07

Twoja pozycja determinuje twoją postawę co widoczne jest na tym forum. Chyba że to tylko pozór. Czasami sprawiasz wrażenie osoby pozbawionej pokory i patrzącą na świat przez pryzmat UDAŁO MI SIĘ. Nic złego jest odnieść sukces i dobrze być zadowolonym tyle że u ciebie, wybacz za określenie trochę czuć pychy. A ta ponoć kroczy przed upadkiem. Czego ci jednak nie życzę i zajmijmy się może tematem podwyżek.
refresh

Napisano: 09 lip 2015, 22:10

" Więc nie chcę pódłować." Emilko - popracuj nad ortografią ( to powinno Cię dyskwalifikować z funkcji kierownika)
zzzz

Napisano: 09 lip 2015, 22:38

refresh
to ważne co mówisz, szczególnie odnośnie pychy. Nie jesteś jedynną osobą na forum , która wiąże tę cechę z moją osobowością.Czy się tłumaczę ? Nie. ja nie spotykam się z taką opinią w realu, określają to raczej jako charyzmę, mocną osobowość- Tak? no chyba, że nie mówią tego wprost -po polsku. No trudno - popracuję nad sobą - by słowo pisane nie utożsamiało mnie z arogancją, Póki co przepraszam - ale szczerze ja nie wiem o co chodzi- ja tego nie widzę. Różni nas też kultura, tożsamośc narodowa, styl bycia,rozumienia pojęć.
Odnośnie podwyżek. Przecież wiemy że grupa zawoddwa pracowników socjalnych nie jest absolutnie w centrum zainteresowania Państwa - jeśli chodzi o docenienie jej, tu : płace i nigdy nie będzie .Jeśli szef- najbliższa wam osoba nie postara się o lepszy byt finansowy dla Was- tu: wykorzysta swoje możliwości - to nie ma co liczyć na lepszeeeeee.
Wiem to ,wiem to,wiem....nie ma innej obcji. O d..pę rozbić czcze gdanie kolejnych pseudo-związków.
Co mam napisać - Ja dałam podwyżki w lutym 2015 - rzędu 150-250 zł. W zależności od efektów pracy.
Emilka.

Napisano: 09 lip 2015, 22:58

Poprawę słowa pisanego zaczęłaś od stwierdzenia "Różni nas też kultura, tożsamośc narodowa, styl bycia,rozumienia pojęć". No właśnie o tym pisałem jak twierdziłem, że czuć pychę i to niestety nadal brzmi jak wywyższanie.

Co się tyczy podwyżek - to zgoda że pracownicy socjalni nie są w centrum zainteresowania i zgoda że najskuteczniej sprawę załatwiać lokalnie. W niektórych przypadkach związki są na tym polu skuteczne, ale wiadomo - tak jak mogą być pseudo szefowie tak i mogą być pseudo związki. Warto więc w sposób zorganizowany walczyć o podwyżki i mieć dobre argumenty by je otrzymać. Niestety jednak w wielu opsach dziś wystarczającym argumentem jest to, że pracownicy sami kwalifikują się do pomocy, a podwyżek nie było od x lat. W twoim opsie jest chyba komfort, że podwyżki przyznawane są z innych przyczyn (argumentów).
refresh

Napisano: 10 lip 2015, 0:12

"W zależności od efektów pracy."
Inne są efekty pracy przy zadaniach łatwych - przeważnie szybkie i pozytywne, inne przy trudnych.
Czy byłaś sprawiedliwa?
Gość

Napisano: 10 lip 2015, 7:31

Emilka. pisze:A niby dlaczego? skoro ciężko i uczciwie pracuje na to?
A dlatego, że powinni się sprawiedliwie dokładać do wspólnego interesu, w krajach skandynawskich w których standard życia jest generalnie najwyższy, bogaci płacą wysokie podatki. W USA w szczytowym okresie rozwoju najwyższe stawki podatku progresywnego przekraczały 90% - i wtedy rosły wieżowce. Trzeba to pojąć, że dopiero wsparcie klasy średniej i niższej zmaksymalizuje zyski, to z pieniędzy tych ludzi właściciele firm budują realne zyski, a nie poprzez cięcie kosztów. Cały świat odchodzi od neoliberalnych teorii ekonomicznych, nawet IMF w jednym z ostatnich raportów przyznało, że w celu rozwijania gospodarki trzeba wspomagać biedniejszych. Poczytaj sobie jak sprawiedliwie wygląda system podatkowy w PL.

https://jagiellonski24.pl/2015/07/06/bie ... -w-polsce/
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 10 lip 2015, 7:33

Ares30 pisze:Światem rządzą bogacze a nie politycy moja droga.
Jestem przekonany, że jesteś podstawiony. Kolejny raz tłumaczę Ci, że jestem facetem. Po drugie, nie podoba mi się Twój protekcjonalny ton. Po trzecie, ci u steru się czasem zmieniają jak mawiał klasyk.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 10 lip 2015, 11:44

refresh pisze: Niestety jednak w wielu opsach dziś wystarczającym argumentem jest to, że pracownicy sami kwalifikują się do pomocy, a podwyżek nie było od x lat.
Zastanawiam się ..
Dlaczego pracownicy socjalni którzy spełniają kryteria ustawowe nie składają wniosków o przyznanie pomocy finansowej?
Emilka.

Strona 11 z 20    [ Posty: 196 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x