PODWYŻKI PŁAC....?? - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 28 mar 2011, 11:27

Witam, jestem wychowawcą w placówce socjalizacyjnej, w której od ponad trzech lat nie dostaliśmy ani zł Podwyżki, tu nasi koledzy/koleżanki (dla nich szacunek!) mają co roku podwyżkę zasadniczego o ok 7% NIE MAM NIC DO NICH zgodnie z rozporządzeniami dostają podwyżki dla nauczycieli, MAM TYLKO JEDNO PYTANIE: PRACUJEMY W TYM SAMYM MIEJSCU< MAMY TAKIE SAME OBOWIĄZKI, z młodzieżą pracująć 40g/tydz .............. CZY JEST TO SPRAWIEDLIWE?? odpowiedź sie sama nasuwa i CO DALEJ?? .....
ps jak zwykle w zapomnieniu
~Tadeusz

Napisano: 28 mar 2011, 12:07

moge podpowiedziec by napisac podanie do swojej dyr o podwyżke,u nas podziałalo:)dyr musi odpowiedziec pisemnie na tak lub na nie.powodzenia!
~zosia

Napisano: 28 mar 2011, 12:38

DOSTANIEMY PODWYZKE RÓWNIEZ OD WRZESNIA (KN)
~jaga

Napisano: 28 mar 2011, 14:29

napisałem, odmowa ze wzg na brak funduszy w budżecie, brak podwyzek dla budżetówki
~Tadeusz

Napisano: 28 mar 2011, 18:02

Wg. projektu rozporządzenia MEN - od 1.IX.wynagrodzenie zasadnicze nauczyciela stażysty z tytułem magistra i przygotowaniem pedagogicznym wyniesie po podwyżce 2182 zł, o 143 zł więcej niż obecnie. Nauczyciele kontraktowi otrzymają 2246 zł, o 147 zł więcej, natomiast wynagrodzenie zasadnicze nauczyciela mianowanego wzrośnie o 168 zł i wyniesie 2550 zł. Największą podwyżkę dostaną nauczyciele dyplomowani - od września zarobią o 197 zł więcej - 2995 zł.

~radek

Napisano: 28 mar 2011, 20:27

zastanówcie się co to za nieudolny dyrektor, że przez trzy lata nic nie zrobił dla swoich pracowników....może warto go odwołać...ciągle tylko wykręcają się brakiem pieniędzy, to może oni się nie nadają
dobry dyrektor potrafi wynegocjować ze swoim organem prowadzącym podwyżkę i nie tylko, ale kto się chce narazić????
jak się wskoczy na stołek to się go trzyma...teraz płace są zamrożone, ale do grudnia 2010roku nie były
~ksenia

Napisano: 01 kwie 2011, 10:57

My napisaliśmy do naszego dyrektora podanie dwa miesiące temu do dzisiaj nic nam nie odpisał - powiedział tylko, że podwyżek nie będzie bo nie ma pieniędzy, napisaliśmy również do organu prowadzącego i też żadnego odzewu CO MAMY TERAZ ZROBIĆ ???????
~Ola

Napisano: 01 kwie 2011, 11:04

z tego co sie orientuje to jest określony czas na udzielenie odp i to pisemnej i nie jest to 2mce tylko krócej!to samo tyczy organu prowadzącego.ja bym się wybrala jeszcze raz do dyr!!!najlepiej dowiedziec sie wszystkiego w PIP
~zosia

Napisano: 01 kwie 2011, 12:58

Radek ale to jest brutto czy netto???
~KKK

Napisano: 01 kwie 2011, 13:10

Witam. Kwoty zasadnicze brutto podał Radek. Są one gwarantowane ustawą KN więc organy prowadzące muszą je realizować. Podwyżki samorządowe dla kodeksu to inna psrawa. Jak samorząd ma to da. Tak a propo dyrektora - on nie jest wszechmogący. Poczytajcie troszkę przepisy dotyczące finansów publicznych i zasad konstruowania budżetu a potem nie będziecie pisać głupot o dyrektorach na stołkach, którzy podlizując się OP kładą uszy po sobie. Pozdrawiam.
~Marcin

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x