Do Marty:) - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 22 mar 2011, 16:27

Znowu nie mogę otworzyć okienka:))
Polecam szkolenia zarówno w Instytucie Psychoterapii we Wrocławiu u Agnieszki Widery- Wysoczańskiej jak i w P-I-E :))

W drugim wypadku, poszczególne formy są dostępne cenowo i krótkie (zazwyczaj dwudniowe).
Instytut ma swoje oddziały w Łodzi, Wrocławiu, Poznaniu i Katowicach.
Posiada też własną procedurę certyfikacji.

Pozdrawiam ciepło:)

~Ewa

Napisano: 22 mar 2011, 19:01

Witaj Ewo:) Myślę intensywnie o kursie psychoterapii.Do uzyskania certyfikatu psychoterapeuty P-I-E wymaga ukończonej specjalizacji z psychologii klinicznej. Zresztą jednym z kryteriów kwalifikacji na szkolenie jest rozpoczęta specjalizacja.Przyznam,że to mnie do nich zniechęca, bo nie samymi szkoleniami żyje człowiek:)), że o kosztach nie wspomnę.Między innymi dlatego myślę o Wielkopolskim Towarzystwie Terapii Systemowej i -docelowo-certyfikacie psychoterapeuty i doradcy systemowego WTTS.Pozdrawiam również:)
~Marta

Napisano: 22 mar 2011, 21:26

~Marta a to tobie jest obojętne w jakim paradygmacie będziesz się szkolić? ważny jest dla ciebie jedynie certyfikat?
~ale jaja

Napisano: 23 mar 2011, 8:15

~ale jaja,oczywiście NIE JEST mi obojętne w jakim paradygmacie będę się szkolić. Najbardziej przemawia do mnie CBT, jednak cena szkolenia jest jak dla mnie zaporowa.Czy według Ciebie powinnam się np.zapożyczyć,by co miesiąc przelewać na konto instytucji szkolącej w tym nurcie 1107 zł za 2-dniowe szkolenie,by mieć dziką satysfakcję,że nie szkolę się wyłącznie dla certyfikatu w \"przypadkowej\"instytucji i\"przypadkowym\"podejściu?Być może Twoje \"wkładanie kija w mrowisko\" i zadawanie dziwnych pytań wynikają z niewiedzy o realiach szkoleń psychoterapeutycznych.Jeśli tak to czuj się usprawiedliwiony:))Pracuję na co dzień w oświacie i służbie zdrowia (hospicjum) i sądzę,że terapia systemowa będzie jak najbardziej przydatna. Owszem,certyfikat jest ważny, o ile ktoś chce się starać o kontrakt z NFZ.Nie mam jednak zamiaru poświęcać-to dobre określenie-mozliwości przebywania z rodziną dla szkoleń bez końca i kwitu oraz spędzać co najmniej 4 lat w pociągach i hotelach i jeszcze płacąc za to mnóstwo kasy.Poza tym żeby mi się to zwróciło musiałabym przyjąc chyba połowę mieszkańców mojego małego miasteczka:)))`
~Marta

Napisano: 24 mar 2011, 20:40

~Marta czy ty na pewno się nie pomyliłaś co do ceny CBT - 1107 zł? skąd ty masz te informacje? to by była najdroższa szkoła psychoterapii w kraju. Może coś źle poczytałaś - podaj linka
może podzieliłaś cenę sumy za 2 lub 3 lata przez 1rok
~ale jaja

Napisano: 24 mar 2011, 22:49

~ale jaja,specjalnie dla Ciebie :))https://www.ctpb.pl/index.php?page=cennik
~Marta

Napisano: 25 mar 2011, 10:46

No to tam nie ma żadnych informacji na temat ceny za szkolenie tylko za rzeczy dodatkowe przy szkoleniu - trening Interpersonalny i intrapsychiczny to inna bajka i zazwyczaj jest liczony odrębnie od ceny szkolenia.
Superwizje też.
A gdzie ty tam widzisz koszt czteroletniego szkolenia ?
~ale jaja

Napisano: 26 mar 2011, 23:57

~ale jaja,nie załamuj mnie;) Specjalnie wkleiłam cała tabelkę.Zwróć uwagę na m.in.koszt 24 zjazdów
CENNIK

Rozmowa kwalifikacyjna
150 zł + 23% VAT
184,5 zł brutto

Zajęcia wykładowo-warsztatowe (sobota i niedziela) oraz zajęcia superwizyjne + poświęcone kształtowaniu umiejętności psychoterapeutycznych (piątek lub poniedziałek)
900 zł + 23% VAT (płatne na tydzień przed każdymi trzydniowymi zajęciami)

(600 zł + 23 % VAT za zjazd; 300 zł + 23% VAT zajęcia superwizyjne)
******24 zjazdy x 1107 zł brutto = 26 568 zł brutto*******

Trening interpersonalny (4 dni)
900 zł + 23% VAT
1107 zł brutto

Trening intrapsychiczny (4 dni)
900 zł + 23% VAT
1107 zł brutto

Dodatkowe spotkania superwizyjne
30 godzin x 100 zł + 23% VAT
3690 zł brutto (płatność w 3 ratach)

Terapia własna indywidualna w Poradni CTPB
co najmniej 30 godzin x 120 zł
3600 zł brutto

Koszty egzaminacyjne:

a) ocena dwóch opisów przypadków klinicznych (w języku angielskim)

b) ocena dwóch opisów przypadków klinicznych (w języku polskim)

c) ocena dwóch opisów przypadków wraz z dwoma sześćdziesięciominutowymi nagraniami sesji przeprowadzonych z pacjentami, z dodatkowymi dokumentami
d) ocena przeglądu piśmiennictwa lub wyników badań

e) egzamin ustny końcowy

a) 250 funtów brytyjskich

b) 600 zł + 23% VAT

c) 750 zł + 23% VAT

d) 300 zł + 23% VAT

e) 900 zł + 23% VAT

a) 250 funtów brytyjskich

b) 738 zł brutto

c) 861 zł brutto

d) 369 zł brutto

e) 1107 zł brutto

Superwizja w przypadku przekroczenia dozwolonej liczby nieobecności na zajęciach superwizyjnych:

a) indywidualna (60 minut)

b) dwie osoby (60 minut)

c) 3-4 osoby (90 minut)

a) 150 zł + 23% VAT

b) 200 zł + 23% VAT (łącznie)

c) 300 zł + 23% VAT (łącznie)

a) 184,5 zł brutto

b) 246 zł brutto

c) 369 zł brutto

Opłata za sprawdzenie pracy semestralnej po terminie
450 zł + 23% VAT
553,5 zł brutto

~Marta

Napisano: 28 mar 2011, 10:29

Szkolenie w terapii poznawczo-behawioralnej trwa 4 lata od 2011 do 2015r.

W ramach całego cyklu szkoleniowego odbędą się 24 trzydniowe spotkania, 2 czterodniowe treningi (interpersonalny oraz intrapsychiczny) oraz 30 godzin dodatkowych spotkań superwizyjnych.

Zajęcia odbywać się będą nie częściej niż raz na dwa miesiące. W miesiącach wakacyjnych zajęcia odbywać się mogą w pierwszy weekend lipca lub ostatni weekend sierpnia.

Zajęcia rozpoczyną się treningiem interpersonalnym, w ramach psychoterapii własnej.

Więc nie jak myślałaś że co miesiąc tylko raz na dwa miesiące.
Generalnie drożyzna.
~ale jaja

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x