psycholog w placówce - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 22 mar 2011, 22:41

Pozdrawiam. Mam pytanie jakie studia trzeba mieć skończone by być psychologiem w placówce?
~Ewa

Napisano: 22 mar 2011, 23:21

wyższe psychologiczne
~Ewa

Napisano: 22 mar 2011, 23:28

Lepiej szukaj w szkole.
~Danutka

Napisano: 23 mar 2011, 9:52

sorki, ale jak dla mnie to twoje pytanie jest ABSURDALNE. A możesz być lekarzem bez studiów??? Sorry ale nie chciałbym żebyś \"grzebała\" w umyśle moich bliskich bez rzetelnego i odpowiedniego wykształcenia.
~xyz

Napisano: 23 mar 2011, 12:15

pytałam dlatego bo w projekcie ustawy jest napisane że wykształcenie zgodne z ustawa o zawodzie psychologa więc nie wiem jak to się ma do wpisu w regionalnych izbach psychologicznych i posiadaniem stażu. Do tej pory wystarczyło wykształcenie wyższe psychologiczne. Jak to będzie po wejściu w życie nowej ustawy o pieczy zastęczpej? Tych regionalnych izb psychologicznych przecież nie ma. Prosze o jakies rozjasnienie
~Ewa

Napisano: 23 mar 2011, 18:39

Psycholog w placówce-40 godz,urlop 26 dni,praca w grupie(często)
Szkoła-18 godz.Urlop wakacje,ferie ,dodatki.Kasa większa i prestiż.jest czas na pracę w dwóch szkolach-kasa 2 razy większa,
Nadal chcesz pracowac w placówce???Tym bardziej,że nowa ustawa deprecjonuje placówki i wywraca do góry nogami.
~X

Napisano: 24 mar 2011, 0:53

Sorry ~X,ale piszesz lekkie dyrdymałki:))Nauczyciele,owszem,mają etat 18 godzinny (1 godzina dydaktyczna=45 minut)+godziny z art.42 KN. Etat psychologa w szkole to 20 godzin zegarowych+godziny z art.42 KN.2 etaty w szkole???Ciekawe jak to możliwe:)biorąc pod uwagę rady pedagogiczne,spotkania z rodzicami, szkolenia,zespoły wychowawcze, ewaluacje i in.tego typu \"bonusy\":) Poza tym-przy założeniu,że szkoły pracują 8-15 jak sobie wyobrażasz godziny pracy??8-12 jedna szkoła i 13-17 druga??a co jak w szkole nr 1 będziesz miał np. radę pedagogiczną od 15.30, która jest obowiązkowa dla wszytskich pracowników pedagogicznych szkoły??Odpracujesz godziny w szkole nr 2 kosztem godzin pracy w szkole nr 1?Wezmiesz urlop bezpłatny?A może masz jakieś cudowne pomysły na godzenie 2 etatów?
~Abi

Napisano: 24 mar 2011, 10:30

Abi bez przesady!!!u mnie w placówce psycholog ma etat 40godz i jeszcze jak piszesz etat 20godz w szkole i to godzi .dla chcacego -nic trudnego:)w niektórych szkołach mozna miec poł etatu,dyr.zęsto ida pracownikom na \"rekę\",zebrania,zespoły,rady pedagogiczne rzadko sa w jednakowym czasie.fakt ze sie pracuje od 8 do 20 lub i do 22 codziennie:(
~zosia

Napisano: 24 mar 2011, 22:56

Pracując 8-20 lub 22..co ma się wtedy z życia??ok,może rzadko są w jednakowym czasie,ale jak wypadną w godz.pracy w innej placówce to wtedy kicha;)) sama pracuję na 1/2 etatu w szkole (poza tym w kilku innych miejscach) i moja frau direktor nie wyobraża sobie,aby mogło mnie nie byc na radzie;)))
~Abi

Napisano: 24 mar 2011, 23:38

nasza sobie wyobraża:)u nas zebrania w placówce sa maks 4razy w ciagu roku w tym jedno w ferie a drugie na wakacjach,a z życia można korzystac po pracy i w dni wolne:))
~zosia

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x