Pomocy.....
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/FA/DM/DE/SW
- Kontakt:
Pomocy.....
wszczęłam postępowanie w sprawie uchylenia decyzji w związku z przekroczeniem dochodu(21.05.2020, oświadczenie strony też z tego dnia o tym, że zapoznała się z aktami sprawy)W dniu 25.05. wydałam decyzję umarzającą wszczęcie postępowania. decyzja jest prawomocna. jednak uchylenie decyzji powinno nastąpić tylko za kwiecień 2020r.(przekroczenie dochodu, źle utraciłam), a od maja rodzina łapie się dochodowo. Mogę ponownie wszcząć postępowanie w sprawie uchylenia decyzji za 1 miesiąc (za kwiecień 2020r.)??
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Re: Pomocy.....
Dlaczego umorzyłaś wszczęcie postępowania ?sylwia500 pisze: 10 cze 2020, 13:08 wszczęłam postępowanie w sprawie uchylenia decyzji w związku z przekroczeniem dochodu(21.05.2020, oświadczenie strony też z tego dnia o tym, że zapoznała się z aktami sprawy)W dniu 25.05. wydałam decyzję umarzającą wszczęcie postępowania. decyzja jest prawomocna. jednak uchylenie decyzji powinno nastąpić tylko za kwiecień 2020r.(przekroczenie dochodu, źle utraciłam), a od maja rodzina łapie się dochodowo. Mogę ponownie wszcząć postępowanie w sprawie uchylenia decyzji za 1 miesiąc (za kwiecień 2020r.)??
-
- VIP
- Zajmuję się: Fszystkim
- Kontakt:
Nie uchylasz wstecz, jak się na należało w kwietniu a aktualnie się łapie to wszczęcie i NP.
-
- Referent
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Źle wydaną decyzję trzeba unieważnić.sylwia500 pisze: 10 cze 2020, 13:08 wszczęłam postępowanie w sprawie uchylenia decyzji w związku z przekroczeniem dochodu(21.05.2020, oświadczenie strony też z tego dnia o tym, że zapoznała się z aktami sprawy)W dniu 25.05. wydałam decyzję umarzającą wszczęcie postępowania. decyzja jest prawomocna. jednak uchylenie decyzji powinno nastąpić tylko za kwiecień 2020r.(przekroczenie dochodu, źle utraciłam), a od maja rodzina łapie się dochodowo. Mogę ponownie wszcząć postępowanie w sprawie uchylenia decyzji za 1 miesiąc (za kwiecień 2020r.)??
Powinnas zrobic tak : zmienić decyzje przyznającą (uchylić prawo do Fa za ten 1 miesiąc) następnie zrobić NP.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚR/FA/DM/DE/SW
- Kontakt:
to wszystko przez to, że chciałam pomóc. pani wzięła ślub i po doliczeniu dochodów małżonka przekraczało od kwietnia, więc poinformowałam, że jeżeli ma ktoś z nich obniżone wynagrodzenie w związku z covidem, to niech mi to udokumentuje. I cyk, jest obniżenie wynagrodzenia w związku z covid od 01.04.2020 u jednego z małżonków. nie wiem co mi w łeb wstąpiło, że ten kwiecień obniżyłam zamiast od maja, a najlepsze jest to w tym samym czasie mam zwiększenie wysokości alimentów i oczywiście zwiększyłam za kwiecień. Ja oddam ze swojej kieszeni to wszystko, tylko powiedzcie mi, jak to prawnie wszystko poprowadzić.
Oprócz Pomocy..... - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Pismo od komornika
Drugi wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika, który przebywał w areszcie
Postanowienie o zawieszeniu postępowania
Szkolenie SYGNITY "złotówka za złotówkę" w FA
wywiad z dłużnikiem
Zawiadomienie § 209
Kontrola UW
utrata statusu dłużnika
Stan należności
odzyskane pieniadze przekazane od komornika
umorzenie egzekucji u komornika na pdst. wyroku sądu
jaka powinna być decyzja dot. dłużnika uchylającego się?
spłata zadłużenia a wypłata dla wierzycielki
Dłużnik spłacił a wpłaty
wszczęcie postępowania, a dłużnik wypełnił zobowiązanie
Egzekucja prowadzona przez komornika za granicą