Zawiadomienie § 209

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
ŚRFA3
Praktykant
Zajmuję się: ŚR, FA
Kontakt:

Zawiadomienie § 209

Post autor: ŚRFA3 »

Witam
Słuchajcie mam problem. Jakiś czas temu wysyłałam zawiadomienie, pracuje od stycznia i miałam na myśli aktualny okres zasiłkowy. Teraz policja chce dokładny czasookres niealimentacji, wcześniej nikt nie wystepowal z takim zawiadomieniem.
Wiem od komornika od kiedy uchyla się teraz, a wcześniej? Skąd mogę ta informacje dokladną pozyskać? Jak wy robicie u siebie ? Proszę o jakieś rady 😬
GRAS
Starszy referent
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Re: Zawiadomienie § 209

Post autor: GRAS »

prokuratura ustala okres niealimentacji od ostatniego wydanego postanowienia wb danego dłuznika, jezeli jeszcze nie bylo żadnego wniosku do prokuratury to najpewniej będzie okres od poczatku przyznania świadczenia z FA , lub po wydaniu decyzji uznającej za uchylającego się od zobowiązan ale tez cały okres od kiedy uprawniona korzysta z FA, postatnio bywam na komisariacie w takiej s[prawie i tak mi wytłumaczono
ŚRFA3
Praktykant
Kontakt:

GRAS pisze: 12 cze 2020, 7:41 prokuratura ustala okres niealimentacji od ostatniego wydanego postanowienia wb danego dłuznika, jezeli jeszcze nie bylo żadnego wniosku do prokuratury to najpewniej będzie okres od poczatku przyznania świadczenia z FA , lub po wydaniu decyzji uznającej za uchylającego się od zobowiązan ale tez cały okres od kiedy uprawniona korzysta z FA, postatnio bywam na komisariacie w takiej s[prawie i tak mi wytłumaczono
Gras, z dokumentacji wiem o ostatnim pół roku, że nie płaci . Czy w takim razie powinnam się zwrócić do komornika o poinformowanie o wszystkich wpłatach..?
GRAS
Starszy referent
Kontakt:

przejrzyj dokładnie te dokumenty i ustal z czy to było zawiadomienie czy wniosek o ukaranie, zawiadomienie z art. 304 § 2 kpk robisz jako OWW po wydaniu decyzji o przyznaniu FA jeżeli jest zaległośc 3 m-ce, wniosek o ściganie z art. 209 KK robisz jako OWD po wydaniu dłuznikowi decyzji uznającej go za uchylającego się od zobowiązan alimentacyjnych, jeżeli płacił min 50% przez 6 m-cy decyzji takiej się nie wydaje , musisz miec więc informacje od komornika
ŚRFA3
Praktykant
Kontakt:

GRAS pisze: 15 cze 2020, 7:38 przejrzyj dokładnie te dokumenty i ustal z czy to było zawiadomienie czy wniosek o ukaranie, zawiadomienie z art. 304 § 2 kpk robisz jako OWW po wydaniu decyzji o przyznaniu FA jeżeli jest zaległośc 3 m-ce, wniosek o ściganie z art. 209 KK robisz jako OWD po wydaniu dłuznikowi decyzji uznającej go za uchylającego się od zobowiązan alimentacyjnych, jeżeli płacił min 50% przez 6 m-cy decyzji takiej się nie wydaje , musisz miec więc informacje od komornika
Było to zawiadomienie jako OWW, zaswiadczenie o wpłatach od komornika z ostatnich 6 miesięcy jedynie.
GRAS
Starszy referent
Kontakt:

musisz jednak sięgnąć do ustawy ,jako OWW badamy zaległośc 3 m-ce ,jako OWD 6 m-cy ale TO JEST KONIECZNE PRZY WYDAWANIU DECYZJI, a do wniosku możesz załączyc informację czy płacił czy nie, Prokuratura powinna zwrócic się do Komornika prowadzącego postępowanie egzekucyjne o kartę rozliczeniona dłuznika i u nas tak robią.
ODPOWIEDZ