Ukończyłam Policealne Studium Pracowników Slużb Społecznych w 2006 roku jestem zatrudniona jako pracownik socjalny w placówce - opiekuńczo wychowawczej w Wawszawie. Po ostatniej kontroli okazało sie ż e Rozporządzenie mówi, że nie moge być zatrudniona na tym stanowisku ponieważ nie mam ukończonej specjalizacji I stopnia albo studiów wyższych.
Pilnie poszukuję takiej specjalizacji I stopnia obojetnie w jakim mieście, abym tylko zanalazła. Wychowuje samotnie troje dzieci. Prosze wszystkich o jakies informacje.
pomocy pomocy
Re: pomocy pomocy
Centrum Zarządzania Zasobami Ludzkimi w Warszawie we współpracy z Instytutem Rozwoju Służb Społecznych specjalizacja finansowana w ramach EFS. tel 222370000, lub Kolegium w Czeladzi płatna 2000 + 250 egzamin.
Dziękuję za chęci ale niestety w tych dwóch miejscach nie organizują Istopnia tylko II stopień specjalizacji.
Dziwnie, mi w Warszawie powiedzieli by się z nimi kontaktować w przyszły poniedziałek. Ewentualnie na stronach MPiPS masz wykaz podmiotów mogących organizowac takie szkolenie, więc nie pozostaje nic innego jak dzwonić.
Nabór prowadzi Kolegium w Chorzowie, sprawdziłem-))).telefon 32 2411731
Ewa a Twój dyrektor coś mówi o Twoim stanowisku w przyszłości jak wejdzie ustawa o wspieraniu pieczy zastępczej???
Oprócz pomocy pomocy - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Do pedagogów
praca licencjacka - temat propozycje
wyb.ór studiów
pomysł na reorganizację DDz
Okresowa ocena sytuacji dziecka
PROTEST przeciwko ustwie o wspieraniu rodzin i pieczy zastępczej
We wrześniu ustawa o wspieraniu rodziny i pieczy zastępczej będzie już w sejmie
Finansowanie antykoncepcji w domu dziecka
USAMODZIELNIENIE
Indywidualny plan pracy
Zajęcia Wychowawcze
skreślenie wychowanka