USAMODZIELNIENIE
USAMODZIELNIENIE
WITAM!! Jestem w rodzinie zastepczej od 18 lat Jestem objeta programem USAMODZIELNIENIA!! Chodzilam do szkoly dostawalam pieniadze na kontynuowanie nauki! teraz jednak chce zrezygnowac totalnie z OPIEKI SPOLECZNEJ i isc do pracy CZY NALZEY MI SIE JAKAS ODPRAWKA NA USAMODZIELNIENIE???
Re: USAMODZIELNIENIE
Witam, należy Ci się jeszcze pomoc rzeczowa na zagospodarowanie czyli wyposażenie mieszkania, podniesienie kwalifikacji itp. na przyznaną pomoc rzeczowa musisz przedstawić faktury w PCPR. Następnie pomoc pieniężnana usamodzielnienie ok 6tyś.
Jeżeli Twoje plany są inne niż te które opisane zostały w programie usamodzielnienia, to musisz wspólnie z opiekunem usamodzielnienia sporządzić aneks do tego programu i umieścić w nim zmiany-aktualne plany i złożyć wnioski do PCPR o przyznanie pomocy pieniężnej i rzeczowowej.
Jeżeli Twoje plany są inne niż te które opisane zostały w programie usamodzielnienia, to musisz wspólnie z opiekunem usamodzielnienia sporządzić aneks do tego programu i umieścić w nim zmiany-aktualne plany i złożyć wnioski do PCPR o przyznanie pomocy pieniężnej i rzeczowowej.
Aha a ile czasu od rezgnacji bede czekac na te pieniadze?? I napewno mi sie nalzea? I jak dostane je to juz nie bede mogla wrocic tam? A wlasnie co do mieszkania? To musze miec swoje? Czy u rodziny zastepczej jak nadal mieszkam to moge saobie tam remont przeprowadzic?
MAM TAKOM SPRAWE BYLEM 14 LAT W RODZINIE ZA STEPCZEJ I 6 MIESECY PLACUWCE CZY TO PRAWDA ZE MI SIE NA LEZY TYLKO 4000 ZLNA MEBLE 100 ZL NA REMOT MIESZKANIA CZY COS JESZCZE
~CZARNA świetnie się usamodzielniasz - remont u rodziny zastępczej będziesz robić 
Nawiasem mówiąc zawsze można zrobić remont u rodziny zastępczej, a potem zabrać sobie ten remont ze sobą do swojego mieszkania
Z góry przepraszam za prześmiewczość ale jakoś nie umiałem się powstrzymać

Nawiasem mówiąc zawsze można zrobić remont u rodziny zastępczej, a potem zabrać sobie ten remont ze sobą do swojego mieszkania

Z góry przepraszam za prześmiewczość ale jakoś nie umiałem się powstrzymać

Należy się i należy się......
Damian Tobie należy się jeszcze pójść do szkoły i dokształcić, bo chłopie błąd na błędzie.
Damian Tobie należy się jeszcze pójść do szkoły i dokształcić, bo chłopie błąd na błędzie.
Oprócz USAMODZIELNIENIE - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
praca licencjacka - temat propozycje
wyb.ór studiów
pomysł na reorganizację DDz
Okresowa ocena sytuacji dziecka
PROTEST przeciwko ustwie o wspieraniu rodzin i pieczy zastępczej
We wrześniu ustawa o wspieraniu rodziny i pieczy zastępczej będzie już w sejmie
Finansowanie antykoncepcji w domu dziecka
pomocy pomocy
Indywidualny plan pracy
Zajęcia Wychowawcze
skreślenie wychowanka
wyprawka