USAMODZIELNIENIE

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
~CZARNA

USAMODZIELNIENIE

Post autor: ~CZARNA »

WITAM!! Jestem w rodzinie zastepczej od 18 lat Jestem objeta programem USAMODZIELNIENIA!! Chodzilam do szkoly dostawalam pieniadze na kontynuowanie nauki! teraz jednak chce zrezygnowac totalnie z OPIEKI SPOLECZNEJ i isc do pracy CZY NALZEY MI SIE JAKAS ODPRAWKA NA USAMODZIELNIENIE???
~Kaśka

Re: USAMODZIELNIENIE

Post autor: ~Kaśka »

Witam, należy Ci się jeszcze pomoc rzeczowa na zagospodarowanie czyli wyposażenie mieszkania, podniesienie kwalifikacji itp. na przyznaną pomoc rzeczowa musisz przedstawić faktury w PCPR. Następnie pomoc pieniężnana usamodzielnienie ok 6tyś.
Jeżeli Twoje plany są inne niż te które opisane zostały w programie usamodzielnienia, to musisz wspólnie z opiekunem usamodzielnienia sporządzić aneks do tego programu i umieścić w nim zmiany-aktualne plany i złożyć wnioski do PCPR o przyznanie pomocy pieniężnej i rzeczowowej.
~CZARNA

Post autor: ~CZARNA »

Aha a ile czasu od rezgnacji bede czekac na te pieniadze?? I napewno mi sie nalzea? I jak dostane je to juz nie bede mogla wrocic tam? A wlasnie co do mieszkania? To musze miec swoje? Czy u rodziny zastepczej jak nadal mieszkam to moge saobie tam remont przeprowadzic?
~DAMIAN

Post autor: ~DAMIAN »

MAM TAKOM SPRAWE BYLEM 14 LAT W RODZINIE ZA STEPCZEJ I 6 MIESECY PLACUWCE CZY TO PRAWDA ZE MI SIE NA LEZY TYLKO 4000 ZLNA MEBLE 100 ZL NA REMOT MIESZKANIA CZY COS JESZCZE
~ale jaja

Post autor: ~ale jaja »

~CZARNA świetnie się usamodzielniasz - remont u rodziny zastępczej będziesz robić :)
Nawiasem mówiąc zawsze można zrobić remont u rodziny zastępczej, a potem zabrać sobie ten remont ze sobą do swojego mieszkania :)
Z góry przepraszam za prześmiewczość ale jakoś nie umiałem się powstrzymać :)
~Wera

Post autor: ~Wera »

Należy się i należy się......
Damian Tobie należy się jeszcze pójść do szkoły i dokształcić, bo chłopie błąd na błędzie.
ODPOWIEDZ