ponowne powołanie Zespołu
ponowne powołanie Zespołu
Witam
mam prośbę, muszę podjąć działania w zakresie ponownego powołania Zespołu.
Proszę o instrukcję z wykładnią czasu jaki muszę zabezpieczyć na kolejne etapy.
Pytanie :
- czy jest konieczna nowa Uchwała w sprawie określenia trybu i sposobu powoływania i odwoływania członków Zespołu oraz szczegółowych warunków jego funkcjonowania?
- Porozumienia wysyłać razem z pismem z prośba o przystąpienie do współpracy?
Proszę o pomoc bo jestem nowa w tym temacie, a zadanie czeka i czas ucieka
Dziękuję za wyrozumiałość i mam nadzieję na to, że uzyskam pomoc
Seniorka
mam prośbę, muszę podjąć działania w zakresie ponownego powołania Zespołu.
Proszę o instrukcję z wykładnią czasu jaki muszę zabezpieczyć na kolejne etapy.
Pytanie :
- czy jest konieczna nowa Uchwała w sprawie określenia trybu i sposobu powoływania i odwoływania członków Zespołu oraz szczegółowych warunków jego funkcjonowania?
- Porozumienia wysyłać razem z pismem z prośba o przystąpienie do współpracy?
Proszę o pomoc bo jestem nowa w tym temacie, a zadanie czeka i czas ucieka
Dziękuję za wyrozumiałość i mam nadzieję na to, że uzyskam pomoc
Seniorka
Re: ponowne powołanie Zespołu
Proszę poczekać na podpowiedź Juniora.
Jest dobry w temacie, który Panią interesuje. Pomoże na bank;)
Jest dobry w temacie, który Panią interesuje. Pomoże na bank;)
hmmm:) to ja Junior:) Oj Emilka Emilka:0 pewnie że podpowiem:)
Seniorka co do zachowania czasu na kolejne etapy powołania zespołu to sama o tym zdecydujesz.. Pamietaj tylko o tym żeby nie było przerwy miedzy kadencjami Zespołu. (bo to póxniej problem ze sprawozdaniami i nie daj Boze jeszce wpłynie w tym czasie jakas karta i potem niewiadomo kto ma sie nia zając:)) Zatem to bardzo ważne. Napisz ładny list do wszystkich jednostek z informacja że kończy sie kadencja Zespołu i trzeba powołać nowy. Zwróć uwage na to żeby poczuli sie potrzebni w pracy Zespołu. przedstaw prawne aspekty powołania zespołu i powage jego istnienia. zachęć do współpracy i połóż nacisk na to by osoby oddelegowane do pracy w zespole były kompetentne i nieprzymuszone..bo tylko wtedy ta praca bedzie miała sens. Dołącz np. dwa egzemplarze porozumienia wcześniej rzecz jasna podpisanego przez burmistrza, wójta ...... i wyznacz czas do odesłania jednego podpisanego do ciebie. Potem jak ci odeślą te porozumienia to stwórz zarzadzenie w którym postanawia się powołanie zespołu w składzie takim jak dostałąś porozumienia i zapisz w tym zarządzeniu od kiedy wchodzi w życie. Logicznym wydaje sie być by był to przełom daty końca starej kadencji z nową... (bez minuty przerwy):) jak ci wójt, burmistrz.... podpiszę to zarządzenie to roześlij je do jednostek które podpisywały porozumienia w ramach informacji... Jesli uchwała jest juz stworzona czyli sposób powoływania i odwoływania członków itd... a nie ma potrzeby wprowadzania zmian do niej to iech zostanie....
nie ma konieczności nowej uchwały.. chyba że ta poprzednia jasno odności się tylko do jednej kadencji zespołu.. (bywały takie przypadki gdzie pisano UCHWAŁĄ Nr 0927665485 w sprawie szcegółowych warunków funkcjonowania ZI ble ble ble w kadencji Zespołu 2010/2013) bezpiecznie jest zrobic ogólna uchwałę.. jeśli macie już regulamin i nie wymaga on zmian to też może zostać. zwołujesz cały zespół i dopełniasz reszty formalności zgodnie z regulaminem ewentualnym.
Ps. Emilka jak cos pominąłem to dopisz:)
Seniorka co do zachowania czasu na kolejne etapy powołania zespołu to sama o tym zdecydujesz.. Pamietaj tylko o tym żeby nie było przerwy miedzy kadencjami Zespołu. (bo to póxniej problem ze sprawozdaniami i nie daj Boze jeszce wpłynie w tym czasie jakas karta i potem niewiadomo kto ma sie nia zając:)) Zatem to bardzo ważne. Napisz ładny list do wszystkich jednostek z informacja że kończy sie kadencja Zespołu i trzeba powołać nowy. Zwróć uwage na to żeby poczuli sie potrzebni w pracy Zespołu. przedstaw prawne aspekty powołania zespołu i powage jego istnienia. zachęć do współpracy i połóż nacisk na to by osoby oddelegowane do pracy w zespole były kompetentne i nieprzymuszone..bo tylko wtedy ta praca bedzie miała sens. Dołącz np. dwa egzemplarze porozumienia wcześniej rzecz jasna podpisanego przez burmistrza, wójta ...... i wyznacz czas do odesłania jednego podpisanego do ciebie. Potem jak ci odeślą te porozumienia to stwórz zarzadzenie w którym postanawia się powołanie zespołu w składzie takim jak dostałąś porozumienia i zapisz w tym zarządzeniu od kiedy wchodzi w życie. Logicznym wydaje sie być by był to przełom daty końca starej kadencji z nową... (bez minuty przerwy):) jak ci wójt, burmistrz.... podpiszę to zarządzenie to roześlij je do jednostek które podpisywały porozumienia w ramach informacji... Jesli uchwała jest juz stworzona czyli sposób powoływania i odwoływania członków itd... a nie ma potrzeby wprowadzania zmian do niej to iech zostanie....

Ps. Emilka jak cos pominąłem to dopisz:)
NIe ma potrzeby nic dodawać do wykładni Juniora. Powoływałam ZI- tą samą metodyką.;)
Na początku lipca zrobiłam pierwsze posiedzenie w Nowym składzie. Spotkanie podzieliłam na 3 części
1. odczytanie Zarządzenia w sprawie składu, złożyli stosowne oświadczenia
2. wybór Przewodniczącego, sekretarza, itd
3. Przedstawiłam plan działalności ZI na 4 lata ..dyskusja, propozycje,
Walnęłam w protokół i otworzyłam szampana...
Na początku lipca zrobiłam pierwsze posiedzenie w Nowym składzie. Spotkanie podzieliłam na 3 części
1. odczytanie Zarządzenia w sprawie składu, złożyli stosowne oświadczenia
2. wybór Przewodniczącego, sekretarza, itd
3. Przedstawiłam plan działalności ZI na 4 lata ..dyskusja, propozycje,
Walnęłam w protokół i otworzyłam szampana...
no i gra gitara:) zatem Seniorka masz rozwiazanie na tacy.
gdyby nie to że każde pisma tworze na bieżąco i nie powielam ich form przez trzymanie schematów w komp. chetnie bym ci je wysłał miałabyś mniej roboty... dltego opisałem dosć obszernie to jak powinno one ygladać.. życze powodzenia

z tym wysyłaniem to się zagalopowałeś nieco, nie sądziszszsz...?? ;);) Ta pani nie prosiła o to. Więc ? No;)
wiesz o czym mówię.
ps .żartuję;)
wiesz o czym mówię.
ps .żartuję;)
Być może i tak Emilka: ale..... taka nasza profesja żeby wychodzić do potrzebujących z inicjatywą pomocy wiec....? wybaczysz:)? 

No dobra:) podpowiedzieć tylko chciałęm:) ale przeciez nie wyslę bo tego nie mam:) poza ty wierze w kreatywnosc i twórczosć forumowiczów:)
Oprócz ponowne powołanie Zespołu - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
czy prawidłowo założona nk
Grupy robocze
z czego wynika?
koniec współpracy
zmiana asystenta rodziny
co robić?
Folwark Komendanta!!!
Skuteczne metody wychowawcze
czy ktoś zna asystenta rodziny Agnieszka Moskal?
dodatki
Nie jestem "ciocią"
warsztaty dialog motywacyjny
Asystent rodziny dla rodziny zastępczej ?
aspirant asystentem
decyzja przyznajaca asystenta rodzinie
Dokumentacja przekazywana kierownictwu