Ponowne przyznanie asystenta - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 25 lip 2016, 10:24

Witam, mam pytanie, czy mimo zakończenia pracy asystenta z rodziną w 2014roku ze względu na osiągnięte cele można teraz ponownie przyznać tej rodzinie asystenta?
Podpowiedzcie proszę.
MXx

Napisano: 25 lip 2016, 11:01

Można, w naszym ośrodku kilkukrotnie były takie sytuacje ponownego przyznania. Procedura rozpoczyna się po prostu na nowo,sytuacja w rodzinie mogła się zmienić i są przesłanki do ponownej współpracy.
JoannaB

Napisano: 25 lip 2016, 11:41

Dziękuję za podpowiedź, ja też tak myślałam, ale chciałam się upewnić, a może ktoś jeszcze się wypowie
MXx

Napisano: 25 lip 2016, 17:23

Podjęłam ponowną współpracę z 2 rodzinami ponieważ w 1 przypadku rodzina zwróciła się o ponowne wsparcie a w 2 pojawiły się problemy wychowawcze z nastolatką. Żeby nie dopuścić do ponownej dysfunkcji rodziny podjęta została współpraca. Szczerze mówiąc nie regulują tego chyba żadne przepisy, ja przynajmniej nie słyszałam.
Majka 2

Napisano: 26 lip 2016, 10:08

Jaki dokument się piszę jeśli po raz drugi rodzina zostaje objęta wsparciem asystenta rodziny? Rodzina podpisuje zgodę? i co jeszcze? drugi raz wypełniamy wszystkie dokumenty typu analiza sytuacji rodziny itp? (bo przecież coś się musiało zmienić, skoro rodzina ma mieć znowu asystenta), czy pisze się jakąś notatkę, że u rodziny wznawia się pracę z asystentem rodziny z powodu...?
Izaa

Napisano: 04 sie 2016, 12:40

W naszym Ośrodku również asystent był przydzielany rodzinom ponownie na identycznych zasadach.
zuza23
Praktykant
Od: 04 sie 2016, 10:11
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x