Studium Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie - I stopień - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 25 lip 2016, 13:32

Witam. Czy ktoś był uczestnikiem tego kursu organizowanego przez Stowarzyszenie Niebieska Linia? Jak oceniacie te studium, jakim egzaminem się kończy? Doczytałam, ze jednym z warunków zaliczenia jest podjęcie zadań indywidualnych, które uczestnicy planują i realizują pomiędzy sesjami w swoich środowiskach lokalnych. Co to oznacza?
Kryśka12

Napisano: 25 lip 2016, 14:02

Skończyłam I i II stopień Studium Przeciwdziałania Przemocy w Rodzinie, zdecydowanie polecam. Byłam zadowolona zarówno z treści merytorycznych, jak i ze sposobu prowadzenia zajęć (bardzo dużo ćwiczeń, zajęcia są intensywne, jest przestrzeń na zadawanie pytań, porównywanie jak w innych miastach funkcjonuje realizowanie ustawowych zadań dot. przemocy w rodzinie). Najistotniejsze dla mnie było to, że zajęcia prowadzą praktycy, a nie teoretycy. Trzeba się liczyć z tym, że to nie są tylko i wyłącznie wykłady, a przede wszystkim ćwiczenia.
Co do pracy pomiędzy sesjami to chodzi o wdrażanie tego co się przyswoiło na zajęciach, a to naprawdę się przydaje (szczególnie II stopień).
Na II stopniu jest możliwość zdawania egzaminu (pisemnego i ustnego), wtedy można otrzymać certyfikat (nie jest to obligatoryjne, jedynie dla osób chętnych).
Ogólnie: przyjazna atmosfera, nacisk na praktykę.
ciachooo

Napisano: 27 lip 2016, 7:49

Dziękuję bardzo za opinię. Pozdrawiam
Kryśka12

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x