Porozumienia - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 03 sty 2012, 10:02

Zawieracie nowe porozumienia dot. umieszczania dzieci w rodzinach zast. lub placówkach ? Czy płacicie na podstawie starych?
~Iwona

Napisano: 03 sty 2012, 11:19

My zawieramy nowe z dniem 1 stycznia 2012r., wygaszamy poprzednie z dniem 31 grudnia 2011r., bo zmieniła się cała podstawa prawna. W rodzinach zmienią się kwoty a w placówkach do 31 marca spokój.
~onaczylija

Napisano: 03 sty 2012, 17:03

co za bzdura, a nie macie zapisów w porozumienach że zmiana decyzji, czy tam zmiana kwoty pomocy pienięznej na dziecko nie wpływa na zmianę porozumienia? zmienia się tylko tyle, że to co było w ustawie (czyli art. ) o pom. społ. teraz jest w ustawie o pieczy z. . My nie zmieniamy porozumień.
~PCPR

Napisano: 03 sty 2012, 17:09

My także nie zmieniamy, bedziemy wysyłać jedynie nowe decyzje.
~pcpr

Napisano: 03 sty 2012, 17:12

dokładnie , mamy już opinię prawnika naszego że nie zmieniamy porozumień, i super.
~PCPR

Napisano: 03 sty 2012, 20:39

jeden kraj, juz nic z tego nie rozumiem, ja muszę zawrzeć wszystkie porozumienia od nowa i te moje i te przychodzące a łącznie z placówkami mam ich ponad 200 ! Takie jest stanowisko moich dowodzących.
~Jagoda

Napisano: 03 sty 2012, 22:53

Ja zmieniam porozumienia, bo z dniem 1 stycznia 2012 r. nie obowiązują przepisy na podstawie których mogłyby \"stare\" porozumienia obowiązywać (art. 86 ups został wykreślony)
~Yagodka

Napisano: 04 sty 2012, 9:39

to ja Ci odpowiem tak jak mówi nasz prawnik: Jak zmieni sie konstytucja RP to zmienisz sobie dowód osobisty??? ;-)
~PCPR

Napisano: 04 sty 2012, 10:09

ja również nie zamierzam zmieniać tylko nowe decyzje, bo w ustawie o pieczy nie jest nic napisane,że porozumienia wygasają tak jak w przypadku decyzji np.
~Iza

Napisano: 04 sty 2012, 10:19

Ustawa jest super - Każdy robi po swojemu, ja muszę zmieniać porozumienia, do tego mam też część powiatów które powiedziały, że dokąd nie będzie zmienione porozumienia nie zapłacą za dzieci - takie jest stanowisko ich prawników :(
~grazka

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x