Mam pytanko czy podpisywał juz ktoś porozumienie o korzystaniu z usług ŚDS w innej gminie, u nas nie ma ŚDS a w sąsiedniej gminie jest taki dom i nasi mieszkańcy wcześniej korzystali z ich usłg, jestem nowym pracownikiem ops i mam przygotować projekt porozumienia i uchwaly, może ktoś pomoże będę wdzięczna.
Dlaczego wy występujecie z porozumieniem- czy gmina gdzie jest ośrodek chce zwrotu kosztu np za paliwo ( dowóz uczestników). Jeśli nie to po co wychodzić przed szereg. Porozumienie tak czy siak zawiera wójt jako przedstawiciel gminy prowadzący ŚDS z przedstawicielem drugiej gminy- tak mi się wydaje. A tak prawdę mówiąc jestem zdziwiona że Tobie nowemu pracownikowi OPS powierzono skonstruowanie takiego dokumentu ( a jeśli już musisz kogoś wyręczyć ) skontaktuj się np, z prawnikiem Waszej gminy- w celu uzyskania pomocy merytorycznej.
Witam czy ma pani już może jakiś wzór takiego porozumienia bo my tez musimy takie podpisać proszę o pomoc i odpowiedz na maila [email protected] dziękuje
Witam ja też mam problem jak ma takie porozumienie wyglądać jeżeli ktoś ma już pomysł to proszę o pomoc i podpowiedź na maila [email protected] dziekuje
porozumienie przygotowuje gmina, na której terenie nie ma ośrodka wsparcia i kieruje klienta do śds na terenie innej gminy, porozumienie przygotowuje ops bo to ta jednostka za to odpowiada, tak jak przygotowuje dokumentację pod decyzję oraz samą decyzję
Witam, ja też byłabym bardzo wdzięczna jeżeli ktoś zechciałby przesłać mi wzór takiego porozumienia między gminami. Mój e-mail [email protected]
Z góry dziękuję.