postanowienie czy decyzja
Re: postanowienie czy decyzja
pozostawienie bez rozpatrzenia pismo informujące stronę lub notatka w aktach.
Mam taka samą sprawę...wczoraj napomknęłam prawnikowi o tym. Uzyskałam informację, że nalezy wysłać zawiadomienie do strony o pozostawieniu wniosku bez rozpatrzenia. I tak też zrobię... 

Klient mi się kiedy zażalił na takie postanoowienie i SKO kazało wydać decyzję, więc od jakiegoś czasu w takich sprawach wydajemy decyzję.
Pan/i:
Na podstawie art. 64 §. 2 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. kpa (Dz. U. z 2000r nr 98, poz. 1071 z póżń. zm.) uprzejmie proszę o zgłoszenie się w OPS...............w terminie 7 dni od otrzymania niniejszego zawiadomienia. Sprawa dotyczy podania z dnia......... Nadmieniam,że kilkakrotne wizyty pracownika socjalnego w miejscu zamieszkania Pana/i nie pozwoliły na przeprowadzenie wywiadu środowiskowego, który jest niezbędny do podjęcia stosownej decyzji.
W przypadku nie zastosowania się do powyzszego zawiadomienia wniosek Pani zostanie pozostawiony bez rozpatrzenia.
Na podstawie art. 64 §. 2 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. kpa (Dz. U. z 2000r nr 98, poz. 1071 z póżń. zm.) uprzejmie proszę o zgłoszenie się w OPS...............w terminie 7 dni od otrzymania niniejszego zawiadomienia. Sprawa dotyczy podania z dnia......... Nadmieniam,że kilkakrotne wizyty pracownika socjalnego w miejscu zamieszkania Pana/i nie pozwoliły na przeprowadzenie wywiadu środowiskowego, który jest niezbędny do podjęcia stosownej decyzji.
W przypadku nie zastosowania się do powyzszego zawiadomienia wniosek Pani zostanie pozostawiony bez rozpatrzenia.
Oprócz postanowienie czy decyzja - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
Wynagrodzenie dla opiekuna w jakiej wysokosci u was ?
Razem wobec przemocy w rodzinie
ubezpieczenie dziecka
karta dużej rodziny
zasiłek okresowy
samochód słuzbowy
urlop szkoleniowy
świadczenie rechabilitacyjne z ZUS a zasiłki okresowe
Zakład karny
zasiłek stały
jak obliczyć dochód - działalność gospodarcza
zasiłek stały małżeństwo
zasiłek okresowy czy ops ma racje