postanowienie SKO w sprawie karty dla wójta - Karta Dużej Rodziny

Strona 4 z 6    [ Posty: 53 ]

Napisano: 05 mar 2019, 0:07

Ewidentna nieudolność SKO i ktoś im to powinien uświadomić
Nie jest to świadczenie finansowe, wiec powinno zostać wydane według miejsca zamieszkania
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 05 mar 2019, 8:25

Pani prawnik w ministerstwie zapewniała mnie, że SI KDR jest tak skonstruowany, że nie pozwoli na przyznanie kart mieszkańcowi innej gminy, a komunikat który się pojawi miał być podstawą do odkręcenia tego w SKO. Poszło jak poszło, karty są zamówione z numerem naszej gminy, a nie gminy na której mieszka Wójt.
Jeżeli coś faktycznie jest źle, to niech Wójt jako strona postępowania pisze sobie do SKO; my tylko wykonaliśmy postanowienie SKO
eek
Praktykant
Od: 19 sty 2018, 10:36
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 05 mar 2019, 8:50

eek pisze:Pani prawnik w ministerstwie zapewniała mnie, że SI KDR jest tak skonstruowany, że nie pozwoli na przyznanie kart mieszkańcowi innej gminy, a komunikat który się pojawi miał być podstawą do odkręcenia tego w SKO. Poszło jak poszło, karty są zamówione z numerem naszej gminy, a nie gminy na której mieszka Wójt.
Jeżeli coś faktycznie jest źle, to niech Wójt jako strona postępowania pisze sobie do SKO; my tylko wykonaliśmy postanowienie SKO
No tak, może wójtowi będzie to na rękę, może w waszej gminie sa lepsze zniżki? :lol: , generalnie od postanowienia SKO może się tylko odwołać właśnie ten Wójt 8-)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 05 mar 2019, 9:08

generalnie od postanowienia SKO może się tylko odwołać właśnie ten Wójt 8-)
chyba nie może wiele, bo SKO zastrzegło "postanowienie jest ostateczne i nie przysługiwał na nie żaden środek zaskarżenia". :lol:
eek
Praktykant

Napisano: 05 mar 2019, 9:22

no dobrze to generalnie wygraliście, nie potrzebny nam już Sąd Najwyższy i Trybunał Konstytucyjny bo na wszystko wystarczą wyroki SKO :mrgreen:
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 05 mar 2019, 15:57

do ubu
czy mam z tego rozumieć, że jeżeli otrzymalibyście takie postanowienie z SKO, które wyznaczyłoby wasz Ośrodek do rozpatrzenia wniosku o KDR złożonego przez Wójta sąsiedniej gminy, to nie zrobilibyście tego?
eek
Praktykant

Napisano: 05 mar 2019, 20:07

nie, mam nadzieję że nikt mi takiej świni nie podrzuci ;) z drugiej strony szczerze to nie wiem co bym zrobił, tobie poszło całkiem nieźle, zapewne wrócił bym do tego wątku na forum ;)
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 06 mar 2019, 9:45

eek pisze:Pani prawnik w ministerstwie zapewniała mnie, że SI KDR jest tak skonstruowany, że nie pozwoli na przyznanie kart mieszkańcowi innej gminy, a komunikat który się pojawi miał być podstawą do odkręcenia tego w SKO. Poszło jak poszło, karty są zamówione z numerem naszej gminy, a nie gminy na której mieszka Wójt.
Sory, ale jakoś mnie to nie dziwi ze takiego ostrzeżenia nie było - tutaj innych ostrzezeń nie ma, a co dopiero takie... Generalnie przedzwoniłbym i poinformował, że niestety, ale nie jest tak jak Pani mówiła i prawdę rzecz biorąc takie ostrzeżenie nie byłoby złe :>
Masz naprawdę trudną sprawę, zrobiłeś/zrobiłaś po prostu zgodnie z postanowieniem SKO, masz dokumenty na to i tyle... :P Tylko nie wiem po co ktoś tak mocno skomplikował sprawę kierując do SKO ;s Skoro karty przyznane to raczej sprawa zakończona, ciekawe jak to wyjdzie w "praktyce".
michu95
Starszy referent
Od: 17 cze 2016, 12:10
Zajmuję się:

Napisano: 25 mar 2019, 10:46

Nasz OPS również dostał takie postanowienie SKO.
Wg mnie to postanowienie jest nieważne na podstawie art. 156 par. 1 pkt 5, czyli nie było wykonalne w dniu jego wydania i jego niewykonalność ma charakter trwały. Będziemy pisać pismo do SKO o to, aby stwierdzili nieważność swojego postanowienia właśnie z tej przyczyny.
Modliszka666
Praktykant
Od: 16 mar 2017, 11:51
Zajmuję się: PS/FA

Napisano: 25 mar 2019, 12:13

Wreszcie ktoś próbuje pójść inna drogą, kibicujemy i czekamy z ciekawością jak się sprawa rozwinie ;) daj znać
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Strona 4 z 6    [ Posty: 53 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x