Ewidentna nieudolność SKO i ktoś im to powinien uświadomić
Nie jest to świadczenie finansowe, wiec powinno zostać wydane według miejsca zamieszkania
No tak, może wójtowi będzie to na rękę, może w waszej gminie sa lepsze zniżki?eek pisze:Pani prawnik w ministerstwie zapewniała mnie, że SI KDR jest tak skonstruowany, że nie pozwoli na przyznanie kart mieszkańcowi innej gminy, a komunikat który się pojawi miał być podstawą do odkręcenia tego w SKO. Poszło jak poszło, karty są zamówione z numerem naszej gminy, a nie gminy na której mieszka Wójt.
Jeżeli coś faktycznie jest źle, to niech Wójt jako strona postępowania pisze sobie do SKO; my tylko wykonaliśmy postanowienie SKO
Sory, ale jakoś mnie to nie dziwi ze takiego ostrzeżenia nie było - tutaj innych ostrzezeń nie ma, a co dopiero takie... Generalnie przedzwoniłbym i poinformował, że niestety, ale nie jest tak jak Pani mówiła i prawdę rzecz biorąc takie ostrzeżenie nie byłoby złe :>eek pisze:Pani prawnik w ministerstwie zapewniała mnie, że SI KDR jest tak skonstruowany, że nie pozwoli na przyznanie kart mieszkańcowi innej gminy, a komunikat który się pojawi miał być podstawą do odkręcenia tego w SKO. Poszło jak poszło, karty są zamówione z numerem naszej gminy, a nie gminy na której mieszka Wójt.
Jeżeli coś faktycznie jest źle, to niech Wójt jako strona postępowania pisze sobie do SKO; my tylko wykonaliśmy postanowienie SKO