Dzień dobry, jest to temat odbiegający zapewne od Państwa zainteresowań, ale z racji wykonywanej profesji być może ktoś z obecnych mógłby pomóc mi dotrzeć do konkretnej kobiety/kobiet, które zrezygnowały z pracy z powodu programu 500+.
Kilka słów wyjaśnienia - jestem dziennikarzem/reporterem i piszę książkę na temat kobiet na rynku pracy. W jednym z rozdziałów chciałbym rozprawić się z kilkoma mitami na temat osób odchodzących z pracy z powodu świadczenia 500+. Poza źródłami naukowymi chciałbym spotkać się, a jeżeli to możliwe - na kilka dni również zamieszkać w gospodarstwie domowym, w którym przynajmniej kobieta zrezygnowała z pracy na rzecz opieki nad dziećmi/osobami zależnymi (być może odeszła od przemocowego partnera) w czym pomogły jej środki z programu.
Za mieszkanie mogę zapłacić jak za motel, jestem też w stanie przez te kilka dni pomagać takiej osobie w wykonywaniu codziennych obowiązków typu sprzątanie, gotowanie.
Wiem, że temat jest bardzo delikatny i ingerujący w prywatność, ale byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w znalezieniu takiej osoby/takich osób. Jeżeli z racji zawodowego kodeksu etyki/przepisów nie możecie państwo pomóc bezpośrednio, to może mógłbym liczyć na wskazanie kierunku poszukiwań.
Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam