Dzień dobry.
Jestem pracownikiem socjalnym, w związku ze zmianą obowiązków od marca KDR ja prowadzę. Teraz robię swój porządek i się uczę. I oto mam takie dwa pytania:
- Czy jak przyjmujecie wniosek o przyznanie KDR wysyłacie informację do Wnioskodawcy, że karty zostały przyznane?
-Czy mogę prosić kogoś o wzór odbioru KDR?
Pozdrawiam.
Potwierdzenie odbioru KDR
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS, KDR
- Kontakt:
- ubu
- Podinspektor
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Re: Potwierdzenie odbioru KDR
Po wstępnej weryfikacji wniosku od razu informuje o wszystkim i czy KDR zostanie przyznana, telefonicznie informuję wysyłających wnioski elektronicznie, pisemnie informuję tylko jak się pojawią problemy lub odmowa, ale być może podręcznikowe powinno się marnować resursy na takowe informowanie 
Mam coś takiego, może ew. ktoś z programu SI KDR wrzuci coś bardziej aktualnego
Miejscowość, 2022.01.01
Ja, ____________________________________________________________________________ ,
niniejszym potwierdzam odbiór Kart oraz to, iż jestem umocowany/umocowana do odebrania Kart Dużej Rodziny lub duplikatów Kart Dużej Rodziny w imieniu członka/ów rodziny wielodzietnej wykazanych poniżej:
Lp. Data ważności Nazwisko Imię PESEL Numer Karty
Potwierdzam, że została/em poinformowana/y:
1) - zgodnie z treścią art. 14 ustawy z dnia 5 grudnia 2014 r. o Karcie Dużej Rodziny (Dz. U. z 2021 r. poz. 1744), o:
2) przysługujących mi uprawnieniach przez wskazanie strony internetowej urzędu obsługującego ministra właściwego do spraw rodziny, na której jest zamieszczony wykaz uprawnień przysługujących członkom rodzin wielodzietnych posiadającym Karty;
3) obowiązku niezwłocznego powiadomienia o wystąpieniu zmian mających wpływ na prawo do posiadania Karty, zmian danych zawartych w Karcie lub zmiany miejsca zamieszkania.
4) Zostałam/em poinformowana/y, że w przypadku złożenia wniosku o wydanie duplikatu karty czynność ta podlega opłacie w wysokości zgodnej z zapisem art.13 ust. 2 Ustawy z dnia 05 grudnia 2014r. o Karcie Dużej Rodziny
(Dz. U. z 2021 r. poz. 1744) Zostałam/em poinformowana/y o treści art. 15 Ustawy z dnia 05 grudnia 2014r. o Karcie Dużej Rodziny (Dz. U. z 2021 r. poz. 1744) tj. – W przypadku wystąpienia zmian mających wpływ na prawo do posiadania Karty, zmian danych zawartych w Karcie lub zmiany miejsca zamieszkania członek rodziny wielodzietnej jest zobowiązany do niezwłocznego powiadomienia o tym wójta, burmistrza, prezydenta, który przyznał Kartę;
Stwierdzam, że karty nie posiadają błędów drukarskich.

Mam coś takiego, może ew. ktoś z programu SI KDR wrzuci coś bardziej aktualnego

Miejscowość, 2022.01.01
Ja, ____________________________________________________________________________ ,
niniejszym potwierdzam odbiór Kart oraz to, iż jestem umocowany/umocowana do odebrania Kart Dużej Rodziny lub duplikatów Kart Dużej Rodziny w imieniu członka/ów rodziny wielodzietnej wykazanych poniżej:
Lp. Data ważności Nazwisko Imię PESEL Numer Karty
Potwierdzam, że została/em poinformowana/y:
1) - zgodnie z treścią art. 14 ustawy z dnia 5 grudnia 2014 r. o Karcie Dużej Rodziny (Dz. U. z 2021 r. poz. 1744), o:
2) przysługujących mi uprawnieniach przez wskazanie strony internetowej urzędu obsługującego ministra właściwego do spraw rodziny, na której jest zamieszczony wykaz uprawnień przysługujących członkom rodzin wielodzietnych posiadającym Karty;
3) obowiązku niezwłocznego powiadomienia o wystąpieniu zmian mających wpływ na prawo do posiadania Karty, zmian danych zawartych w Karcie lub zmiany miejsca zamieszkania.
4) Zostałam/em poinformowana/y, że w przypadku złożenia wniosku o wydanie duplikatu karty czynność ta podlega opłacie w wysokości zgodnej z zapisem art.13 ust. 2 Ustawy z dnia 05 grudnia 2014r. o Karcie Dużej Rodziny
(Dz. U. z 2021 r. poz. 1744) Zostałam/em poinformowana/y o treści art. 15 Ustawy z dnia 05 grudnia 2014r. o Karcie Dużej Rodziny (Dz. U. z 2021 r. poz. 1744) tj. – W przypadku wystąpienia zmian mających wpływ na prawo do posiadania Karty, zmian danych zawartych w Karcie lub zmiany miejsca zamieszkania członek rodziny wielodzietnej jest zobowiązany do niezwłocznego powiadomienia o tym wójta, burmistrza, prezydenta, który przyznał Kartę;
Stwierdzam, że karty nie posiadają błędów drukarskich.
- Stażysta
- Zajmuję się: PS, KDR
- Kontakt:
Dziękuję za pomoc 
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA/KDR/UO/DM
- Kontakt:
Hej, przecież w KDR jest protokół odbioru karty.
Zarządzanie kartami - zaznaczasz które - drukuj potwierdzenie - protokół odbioru.
Ja tak robię
Zarządzanie kartami - zaznaczasz które - drukuj potwierdzenie - protokół odbioru.
Ja tak robię
- ubu
- Podinspektor
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
tak racja, ale mi to np. przez lata nie działało i się nie otwierało, więc jeśli chodzi o mnie jestem przyzwyczajony do swojego wzoru 

"To err is human, to forgive is divine"
Oprócz Potwierdzenie odbioru KDR - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
przedłużenie terminu minęły 2 miesiące
anonimizacja - o co chodzi?
problem z raportem w kdr
podwójnie wprowadzony wniosek
przedłużenie KDR
jak rozpatrzeć sprawę?
Dziecko do 18. roku życia
dziecko z orzeczeniem......
Anonimizacja danych KDR
opiekun prawny